Crème brûlée

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Crème brûlée je odlična kremna sladica iz smetane, rumenjakov in vanilje s slastno hrustljavo skorjico. Lahko ga pripravimo tudi brez sladkorja in je tako primeren tudi za LCHF prehrano. Sladkor nadomestimo z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin in nihče ne bo opazil, da je brez sladkorja.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Crème brûlée
Sestavineza4lončke
  • 500 ml sladke smetane
  • 1 vaniljev strok ali vaniljeva aroma
  • 4 veliki rumenjaki
  • 2-4 žlice sladila Sukrin
  • 2-3 žličke sladila Sukrin za posip
  • Ostalo
  • 4 keramični lončki
Postopek
  1. Smetano pretočimo v posodo in skupaj z na pol prerezanim vaniljevim strokom ali vaniljevo aromo pri srednji temperaturi segrevamo 15 minut. Pazimo, da smetana ne zavre. Odstavimo in pustimo počivati 15 minut, nato odstranimo strok.
  2. Rumenjake pet minut stepamo z mešalnikom za smetano, vmes dodajamo sladilo Sukrin. Polovico segrete smetane počasi vlijemo k jajčni mešanici in dobro stepemo, nato celotno maso zlijemo k preostali smetani in dobro premešamo.
  3. Mešanico prelijemo v keramične lončke in jih postavimo v večji pekač. V pekač vlijemo vročo vodo (do 3/4 lončkov) in jih pri 150 st. C pečemo 35-40minut. Ko jih vzamemo iz pečice, je zmes še nekoliko tekoča). Pustimo, da se ohladijo, lahko tudi shranimo čez noč v hladilnik. Pred postrežbo jih eno uro pustimo na sobni temperaturi, nato potrosimo s sladilom Sukrin in s kuhinjskim gorilnikom flambiramo, dokler se sladilo Sukrin ne stopi in obarva rjavo.
Nasveti

Avtor: Amanda Hasanović Ponjevič

Crème brûlée
Crème brûlée je odlična kremna sladica iz smetane, rumenjakov in vanilje s slastno hrustljavo skorjico. Lahko ga pripravimo tudi brez sladkorja in je tako primeren tudi za LCHF prehrano. Sladkor nadomestimo z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin in nihče ne bo opazil, da je brez sladkorja.
Sestavineza4lončke
  • 500 ml sladke smetane
  • 1 vaniljev strok ali vaniljeva aroma
  • 4 veliki rumenjaki
  • 2-4 žlice sladila Sukrin
  • 2-3 žličke sladila Sukrin za posip
  • Ostalo
  • 4 keramični lončki
Postopek
  1. Smetano pretočimo v posodo in skupaj z na pol prerezanim vaniljevim strokom ali vaniljevo aromo pri srednji temperaturi segrevamo 15 minut. Pazimo, da smetana ne zavre. Odstavimo in pustimo počivati 15 minut, nato odstranimo strok.
  2. Rumenjake pet minut stepamo z mešalnikom za smetano, vmes dodajamo sladilo Sukrin. Polovico segrete smetane počasi vlijemo k jajčni mešanici in dobro stepemo, nato celotno maso zlijemo k preostali smetani in dobro premešamo.
  3. Mešanico prelijemo v keramične lončke in jih postavimo v večji pekač. V pekač vlijemo vročo vodo (do 3/4 lončkov) in jih pri 150 st. C pečemo 35-40minut. Ko jih vzamemo iz pečice, je zmes še nekoliko tekoča). Pustimo, da se ohladijo, lahko tudi shranimo čez noč v hladilnik. Pred postrežbo jih eno uro pustimo na sobni temperaturi, nato potrosimo s sladilom Sukrin in s kuhinjskim gorilnikom flambiramo, dokler se sladilo Sukrin ne stopi in obarva rjavo.
Nasveti

Avtor: Amanda Hasanović Ponjevič

Komentiraj