Domači prijatelj

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ko pomislim na pecivo v času božiča, se mi v misli pogosto prikrade domači prijatelj. Gre za vrsto suhega peciva, ki je preprosto za pripravo in zelo okusno. Tukaj je moja verzija domačega prijatelja, ki je primerna za vse LCHF privržence in za vse, ki se izogibate dodanemu sladkorju in moki.
Avtor:Kaja Jeromel in Aljaž Kupnik
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Domači prijatelj
Sestavine
Postopek
  1. Jajca in sladilo Sukrin penasto umešamo. Dodamo limonino lupinico in sok ter premešamo. Nežno primešamo razmaščeno mandljevo moko in mlete mandlje, na koncu pa še grobo narezane orehe.
  2. Pečico ogrejemo na 160 ˚C. Maso oblikujemo v dve štručki, ki ju položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 40 minut in še vroče pecivo razrežemo na tanke rezine (vedno režemo še vroče pecivo).
  3. Orehe lahko delno ali v celoti zamenjamo za druge oreške in po želji masi dodamo suho sadje.
Domači prijatelj
Ko pomislim na pecivo v času božiča, se mi v misli pogosto prikrade domači prijatelj. Gre za vrsto suhega peciva, ki je preprosto za pripravo in zelo okusno. Tukaj je moja verzija domačega prijatelja, ki je primerna za vse LCHF privržence in za vse, ki se izogibate dodanemu sladkorju in moki. Avtor:Kaja Jeromel in Aljaž Kupnik
Sestavine
Postopek
  1. Jajca in sladilo Sukrin penasto umešamo. Dodamo limonino lupinico in sok ter premešamo. Nežno primešamo razmaščeno mandljevo moko in mlete mandlje, na koncu pa še grobo narezane orehe.
  2. Pečico ogrejemo na 160 ˚C. Maso oblikujemo v dve štručki, ki ju položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo približno 40 minut in še vroče pecivo razrežemo na tanke rezine (vedno režemo še vroče pecivo).
  3. Orehe lahko delno ali v celoti zamenjamo za druge oreške in po želji masi dodamo suho sadje.
Nasveti

Komentiraj