Ementaler nagci

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Z mletimi mandlji sem že panirala zrezke, zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj bom poskusila tudi s sirom. In tako so nastali ementaler nagci, ki so prava LCHF poslastica. Ementaler se mi je zdel še najbolj primeren, ker se ne raztopi tako hitro kot večina ostalih sirov.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Ementaler nagci
Sestavine
  • 200 g ementalerja v kosu
  • 1 jajce
  • nekaj žlic mletih mandljev
  • kocka kokosove maščobe
Postopek
  1. Ementaler narežemo na ca. pol cm debele rezine. Jajce ubijemo v skledico in ga razžvrkljamo z vilicami. Mlete mandlje nasujemo na krožnik. Kokosovo maščobo raztopimo v ponvi in dobro segrejemo.
  2. Vsak kos ementalerja pomočimo v jajce in nato povaljamo v mletih mandljih, tako, da je sir popolnoma prekrit. Koščke polagamo v ponev in jih na vsaki strani na hitro popečemo.
Ementaler nagci
Z mletimi mandlji sem že panirala zrezke, zato je bilo samo vprašanje časa, kdaj bom poskusila tudi s sirom. In tako so nastali ementaler nagci, ki so prava LCHF poslastica. Ementaler se mi je zdel še najbolj primeren, ker se ne raztopi tako hitro kot večina ostalih sirov.
Sestavine
  • 200 g ementalerja v kosu
  • 1 jajce
  • nekaj žlic mletih mandljev
  • kocka kokosove maščobe
Postopek
  1. Ementaler narežemo na ca. pol cm debele rezine. Jajce ubijemo v skledico in ga razžvrkljamo z vilicami. Mlete mandlje nasujemo na krožnik. Kokosovo maščobo raztopimo v ponvi in dobro segrejemo.
  2. Vsak kos ementalerja pomočimo v jajce in nato povaljamo v mletih mandljih, tako, da je sir popolnoma prekrit. Koščke polagamo v ponev in jih na vsaki strani na hitro popečemo.
Nasveti

Comments are closed.