Goveja juha po moje

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Goveja juha je preprosto zakon. Če ste na prehrani LCHF, seveda ne uživate klasičnih prikuh, kot so rezanci in palačinke … jaz takih prikuh tudi ne pogrešam, saj si juho obogatim s parmezanovimi rezanci in zelenjavo, košček domačega masla pa juhi da samo še piko na i.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Goveja juha po moje
Sestavine
  • Sestavine za juho
  • 800 g mladega govejega plečeta
  • 3 mozgove kosti
  • 2 piščančja hrbta po želji
  • 3 l vode
  • 3 manjše čebule
  • 2 korenčka
  • 1 manjši por
  • 3 stroki česna
  • nekaj poprovih zrn
  • 2 korenini peteršilja
  • kos gomolja zelene
  • nekaj cvetačnih cvetov
  • 2 vejici peteršilja
  • 4 žličke soli
  • Sestavine za zakuho
  • košček parmezana
  • košček masla
  • poljubna zelenjava
Postopek
  1. Meso operemo, ga skupaj s kostmi damo v večji lonec, natočimo vodo in zavremo.
  2. Medtem ko čakamo, da voda zavre, olupimo čebulo, jo prerežemo na pol ter tri polovičke popečemo v namaščeni ponvi. Očistimo tudi ostalo zelenjavo.
  3. Med vretjem juhe sproti pobiramo peno, ki se dela na vrhu.
  4. Ko voda zavre, dodamo čebulo, očiščene stroke česna in očiščeno zelenjavo (razen cvetače in vejic peteršilja) ter zmanjšamo temperaturo, tako da juha le še rahlo brbota (raje manj kot preveč).
  5. Kuhamo 90 minut, nato dodamo sol, cvetačo in vejici peteršilja. Kuhamo še 30-40 minut.
  6. Kuhano juho precedimo in postrežemo z mesom, zelenjavo (jaz jo skuham posebej, ker mi je tista iz juhe premehka), naribanim parmezanom in koščkom masla.
Goveja juha po moje
Goveja juha je preprosto zakon. Če ste na prehrani LCHF, seveda ne uživate klasičnih prikuh, kot so rezanci in palačinke … jaz takih prikuh tudi ne pogrešam, saj si juho obogatim s parmezanovimi rezanci in zelenjavo, košček domačega masla pa juhi da samo še piko na i.Avtor:Staša Grom
Sestavine
  • Sestavine za juho
  • 800 g mladega govejega plečeta
  • 3 mozgove kosti
  • 2 piščančja hrbta po želji
  • 3 l vode
  • 3 manjše čebule
  • 2 korenčka
  • 1 manjši por
  • 3 stroki česna
  • nekaj poprovih zrn
  • 2 korenini peteršilja
  • kos gomolja zelene
  • nekaj cvetačnih cvetov
  • 2 vejici peteršilja
  • 4 žličke soli
  • Sestavine za zakuho
  • košček parmezana
  • košček masla
  • poljubna zelenjava
Postopek
  1. Meso operemo, ga skupaj s kostmi damo v večji lonec, natočimo vodo in zavremo.
  2. Medtem ko čakamo, da voda zavre, olupimo čebulo, jo prerežemo na pol ter tri polovičke popečemo v namaščeni ponvi. Očistimo tudi ostalo zelenjavo.
  3. Med vretjem juhe sproti pobiramo peno, ki se dela na vrhu.
  4. Ko voda zavre, dodamo čebulo, očiščene stroke česna in očiščeno zelenjavo (razen cvetače in vejic peteršilja) ter zmanjšamo temperaturo, tako da juha le še rahlo brbota (raje manj kot preveč).
  5. Kuhamo 90 minut, nato dodamo sol, cvetačo in vejici peteršilja. Kuhamo še 30-40 minut.
  6. Kuhano juho precedimo in postrežemo z mesom, zelenjavo (jaz jo skuham posebej, ker mi je tista iz juhe premehka), naribanim parmezanom in koščkom masla.
Nasveti

Comments are closed.