Jaffa piškoti

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Vsi poznate Jaffa piškote. Tokrat sem se priprave lotil sam in moram reči, da so odlični. So brez moke in dodanega sladkorja.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Jaffa piškoti
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave nadeva. Bolero in vodo zmešamo, dodamo želatino fix. Ko se masa začne gostiti, jo vlijemo v aluminijasti pekač ter pustimo, da se zgosti. Najboljše jo je pustiti čez noč.
  2. Nato se lotimo biskvitov. Pečico segrejemo na 180 st. C . Najprej stepemo jajca in sladilo Sukrin, nato počasi primešamo zmehčano maslo, mandljevo moko in vaniljo v prahu. Maso vlijemo v modelčke za mafine ca.1 žlico mase v en model. Pečemo jih 8 do 10 minut, nato pustimo, da se popolnoma ohladijo.
  3. Ko so se biskviti ohladili, se lotimo žele mase. Iz žele mase z okroglim modelčkom, ki naj bo malo manjši, kot so biskviti, izrežemo krogce, ki jih previdno položimo na piškote. Vse skupaj postavimo v hladilnik.
  4. Čokolado stopimo in počakamo, da se ohladi. Nato na vrhu namažemo s čokolado in piškote damo še za 15 minut v hladilnik, da se strdijo.
Nasveti

Avtor: Tadej Miholič

Jaffa piškoti
Vsi poznate Jaffa piškote. Tokrat sem se priprave lotil sam in moram reči, da so odlični. So brez moke in dodanega sladkorja.
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave nadeva. Bolero in vodo zmešamo, dodamo želatino fix. Ko se masa začne gostiti, jo vlijemo v aluminijasti pekač ter pustimo, da se zgosti. Najboljše jo je pustiti čez noč.
  2. Nato se lotimo biskvitov. Pečico segrejemo na 180 st. C . Najprej stepemo jajca in sladilo Sukrin, nato počasi primešamo zmehčano maslo, mandljevo moko in vaniljo v prahu. Maso vlijemo v modelčke za mafine ca.1 žlico mase v en model. Pečemo jih 8 do 10 minut, nato pustimo, da se popolnoma ohladijo.
  3. Ko so se biskviti ohladili, se lotimo žele mase. Iz žele mase z okroglim modelčkom, ki naj bo malo manjši, kot so biskviti, izrežemo krogce, ki jih previdno položimo na piškote. Vse skupaj postavimo v hladilnik.
  4. Čokolado stopimo in počakamo, da se ohladi. Nato na vrhu namažemo s čokolado in piškote damo še za 15 minut v hladilnik, da se strdijo.
Nasveti

Avtor: Tadej Miholič

Komentiraj