Jagodna marmelada brez dodanega sladkorja

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Jagode v manjših količinah ustrezajo načelom prehrane LCHF. A čeprav je tudi ta marmelada brez dodanega sladkorja, jo vseeno uživajte občasno in v zmernih količinah.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Jagodna marmelada brez dodanega sladkorja
Sestavine
Postopek
  1. Jagode s peclji dobro operemo, nato peclje odstranimo, jagode osušimo s papirnato brisačo in jih razrežemo na manjše koščke.
  2. Damo jih v posodo in pričnemo segrevati, po potrebi prilijemo malo vode, da se ne primejo.
  3. Dodamo sladilo Sukrin Melis in premešamo.
  4. Ko mešanica zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 20 minut, vmes večkrat premešamo.
  5. Malo pred koncem kuhanja premešamo agar agar s hladno vodo, nato mu dodamo nekaj žlic vroče marmelade in premešamo. Mešanico vlijemo v marmelado in dobro premešamo.
  6. Še vročo marmelado stresemo v očiščene in sterilizirane kozarčke, zapremo, postavimo na glavo in pokrijemo z brisačo, dokler se marmelada ne ohladi.
Nasveti
  • Vedno uporabljajte brezhibno čist pribor in kuhinjske krpe.
  • Marmelado hranite v temnem in hladnem prostoru, po odprtju pa v hladilniku.
  • Po želji dodajte več ali manj sladila.
  • Kozarce sterilizirate tako, da jih za ca. pol ure postavite pečico, segreto na 110 ° C.
Jagodna marmelada brez dodanega sladkorja
Jagode v manjših količinah ustrezajo načelom prehrane LCHF. A čeprav je tudi ta marmelada brez dodanega sladkorja, jo vseeno uživajte občasno in v zmernih količinah. Avtor:Staša Grom
Sestavine
Postopek
  1. Jagode s peclji dobro operemo, nato peclje odstranimo, jagode osušimo s papirnato brisačo in jih razrežemo na manjše koščke.
  2. Damo jih v posodo in pričnemo segrevati, po potrebi prilijemo malo vode, da se ne primejo.
  3. Dodamo sladilo Sukrin Melis in premešamo.
  4. Ko mešanica zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 20 minut, vmes večkrat premešamo.
  5. Malo pred koncem kuhanja premešamo agar agar s hladno vodo, nato mu dodamo nekaj žlic vroče marmelade in premešamo. Mešanico vlijemo v marmelado in dobro premešamo.
  6. Še vročo marmelado stresemo v očiščene in sterilizirane kozarčke, zapremo, postavimo na glavo in pokrijemo z brisačo, dokler se marmelada ne ohladi.
Nasveti
  • Vedno uporabljajte brezhibno čist pribor in kuhinjske krpe.
  • Marmelado hranite v temnem in hladnem prostoru, po odprtju pa v hladilniku.
  • Po želji dodajte več ali manj sladila.
  • Kozarce sterilizirate tako, da jih za ca. pol ure postavite pečico, segreto na 110 ° C.

Comments are closed.