Je kdo rekel nutela?

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Pred časom sem že naredila čokoladno-lešnikovo kremo, tokrat pa sem jo z nekaj dodatnimi sestavinami še malo izboljšala. Meni se zdi veliko bolj polnega okusa kot nutela, predvsem pa je brez predelanih rastlinskih maščob in dodanega sladkorja ter je primerna za LCHF prehrano.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Je kdo rekel nutela?
Sestavine
  • 350 ml tekoče sladke smetane
  • 100 g temne čokolade
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlica sladila Sukrin Melis
  • 100 g mletih lešnikov
  • 100 g masla
Postopek
  1. Sladko smetano segrejemo, vendar pazimo, da ne zavre. Med segrevanjem ji primešamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Tik pred vretjem odstavimo in v mešanico vsipamo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, da nastane enakomerna masa, prelijemo v posodo za stepanje in dobro ohladimo (vsaj nekaj ur ali čez noč v hladilniku).
  2. Mlete lešnike v multipraktiku dobro premešamo s stopljenim maslom. Čokoladno maso stepemo z mešalnikom za stepanje smetane, da malce naraste, nato ji primešamo lešnike z maslom. Kremo nadevamo v lonček s pokrovom in shranimo v hladilnik.
Je kdo rekel nutela?
Pred časom sem že naredila čokoladno-lešnikovo kremo, tokrat pa sem jo z nekaj dodatnimi sestavinami še malo izboljšala. Meni se zdi veliko bolj polnega okusa kot nutela, predvsem pa je brez predelanih rastlinskih maščob in dodanega sladkorja ter je primerna za LCHF prehrano.
Sestavine
  • 350 ml tekoče sladke smetane
  • 100 g temne čokolade
  • 1 žlica kakava
  • 1 žlica sladila Sukrin Melis
  • 100 g mletih lešnikov
  • 100 g masla
Postopek
  1. Sladko smetano segrejemo, vendar pazimo, da ne zavre. Med segrevanjem ji primešamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Tik pred vretjem odstavimo in v mešanico vsipamo sesekljano temno čokolado. Previdno premešamo, da nastane enakomerna masa, prelijemo v posodo za stepanje in dobro ohladimo (vsaj nekaj ur ali čez noč v hladilniku).
  2. Mlete lešnike v multipraktiku dobro premešamo s stopljenim maslom. Čokoladno maso stepemo z mešalnikom za stepanje smetane, da malce naraste, nato ji primešamo lešnike z maslom. Kremo nadevamo v lonček s pokrovom in shranimo v hladilnik.
Nasveti

One Comment

  1. MBrando

    Hojla Stasa.
    Kako dolgo vzdrzi namaz v hladilniku,glede na to da vsebuje smetano? Kaksen teden bi slo?

Komentiraj