Kinder jajce

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
So vam všeč kinder jajca? Kaj pa, če jih naredite sami – brez dodanega sladkorja? Izdelava je preprosta, razveselili pa boste tako ljubitelje prehrane LCHF kot vse ostale. Potrebovali boste plastični model za jajca (za več manjših ali eno veliko). Otrokom lahko v njih skrijete poljubno presenečenje.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Kinder jajce
Sestavine
Postopek
  1. Temno čokolado stopimo in jo s čopičem nanesemo v model. Damo v hladilnik, da se strdi.
  2. Kakavovo in navadno maslo stopimo. Nato primešamo Sukrin Melis in mešamo, dokler ne nastane enotna masa. Primešamo še beljakovinski prašek in spet zelo dobro premešamo. Masa mora biti popolnoma gladka. Po želji dodamo malo vaniljeve arome.
  3. Maso malenkost ohladimo, nato jo nanesemo v model na strjeno temni čokolado.
  4. Jajčne polovice popolnoma ohladimo, nato jih odstranimo iz modela.
  5. Segrejemo ponev in vsako jajčno polovico na hitro pritisnemo ob rob, tako da se čokolada rahlo stopi in lahko jajčne polovice zlepimo.
  6. Shranimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč.
Kinder jajce
So vam všeč kinder jajca? Kaj pa, če jih naredite sami – brez dodanega sladkorja? Izdelava je preprosta, razveselili pa boste tako ljubitelje prehrane LCHF kot vse ostale. Potrebovali boste plastični model za jajca (za več manjših ali eno veliko). Otrokom lahko v njih skrijete poljubno presenečenje.Avtor:Staša Grom
Sestavine
Postopek
  1. Temno čokolado stopimo in jo s čopičem nanesemo v model. Damo v hladilnik, da se strdi.
  2. Kakavovo in navadno maslo stopimo. Nato primešamo Sukrin Melis in mešamo, dokler ne nastane enotna masa. Primešamo še beljakovinski prašek in spet zelo dobro premešamo. Masa mora biti popolnoma gladka. Po želji dodamo malo vaniljeve arome.
  3. Maso malenkost ohladimo, nato jo nanesemo v model na strjeno temni čokolado.
  4. Jajčne polovice popolnoma ohladimo, nato jih odstranimo iz modela.
  5. Segrejemo ponev in vsako jajčno polovico na hitro pritisnemo ob rob, tako da se čokolada rahlo stopi in lahko jajčne polovice zlepimo.
  6. Shranimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč.
Nasveti

Comments are closed.