»Kinder Pingui« torta

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ta odlična LCHF-torta brez moke in dodanega sladkorja bo zagotovo navdušila ljubitelje priljubljene čokoladno-mlečne rezine Kinder Pingui. Kombinacija rahle smetanaste kreme in čokolade namreč nikoli ne razočara. Namesto čokoladnega biskvita po receptu ga lahko pripravite iz Sukrin mešanice za pripravo low-carb biskvita Chocolate Cake Mix. Torta bo najboljša naslednji dan.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Kinder Pingui Torta
Sestavineza torto premera ca. 26 cm
  • Sestavine za čokoladni biskvit (za 1 oblat)
  • 2 jajci
  • 40 g sladila Sukrin
  • 40 g mletih mandljev
  • 50 g temne čokolade
  • nekaj ščepcev pecilnega praška
  • Sestavine za belo kremo (za 1 sloj)
  • 100 g mascarpona
  • 400 ml sladke smetane
  • 3-4 žlice sladila Sukrin Melis
  • izvleček vanilje
  • 1 želatina Fix
  • Sestavine za čokoladni ganaš
  • 150 ml sladke smetane
  • 150 g temne čokolade
  • Sestavine za čokoladni obliv
  • 50 g masla
  • 50 g temne čokolade
  • Ostalo
  • mešanica sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis za navlažitev biskvita
Postopek
  1. Najprej spečemo biskvit (spečemo dva oblata ali pa sestavine podvojimo in biskvit enkrat prerežemo). Jajca ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto umešamo s Sukrinom. Rumenjakovi mešanici primešamo stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Nato masi z lopatico izmenično primešamo beljakov sneg in mlete mandlje s pecilnim praškom. Pečemo ga v tortnem modlu (premer 26 cm) s papirjem za peko ca. 15 minut pri 175 °C. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko, če smo pekli iz dvojne mase, ga prerežemo na dva oblata.
  2. Nato pripravimo belo kremo. Mascarpone damo vsaj eno uro pred pripravo iz hladilnika, saj ga bomo tako lažje premešali s sladilom Sukrin, vaniljevim izvlečkom in želatino fix. Sladko smetano stepemo posebej in jo nežno premešamo z mascarpone mešanico. Tako smo dobili en sloj kreme.
  3. En oblat biskvita damo na podstavek in ogradimo z očiščenim obodom tortnega modla. Namočimo ga z mešanico sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis. Nanj nadevamo en sloj bele kreme.
  4. Nato pripravimo čokoladni ganaš. Sladko smetano segrejemo skoraj do vretja in z njo prelijemo nalomljeno čokolado v posodici. Narahlo premešamo, malo ohladimo in prelijemo čez belo kremo.
  5. Torto damo v hladilnik in pripravimo še eno količino bele kreme, ki jo damo čez čokoladni ganaš. Prekrijemo z oblatom biskvita in ga navlažimo. Prelijemo z mešanico stopljenega masla in temne čokolade.
Nasveti

Torta z navedenimi količinami pride precej visoka. Če želite nižjo torto, za tretjino zmanjšajte sestavine za belo kremo.

Po želji jo postrezite s stepeno sladko smetano.

Čokoladni ganaš se mora strditi, zato vsak sloj bele kreme pripravimo posebej (zaradi učinka želatine).

Kinder Pingui Torta
Ta odlična LCHF-torta brez moke in dodanega sladkorja bo zagotovo navdušila ljubitelje priljubljene čokoladno-mlečne rezine Kinder Pingui. Kombinacija rahle smetanaste kreme in čokolade namreč nikoli ne razočara. Namesto čokoladnega biskvita po receptu ga lahko pripravite iz Sukrin mešanice za pripravo low-carb biskvita Chocolate Cake Mix. Torta bo najboljša naslednji dan.Avtor:Staša Grom
Sestavineza torto premera ca. 26 cm
  • Sestavine za čokoladni biskvit (za 1 oblat)
  • 2 jajci
  • 40 g sladila Sukrin
  • 40 g mletih mandljev
  • 50 g temne čokolade
  • nekaj ščepcev pecilnega praška
  • Sestavine za belo kremo (za 1 sloj)
  • 100 g mascarpona
  • 400 ml sladke smetane
  • 3-4 žlice sladila Sukrin Melis
  • izvleček vanilje
  • 1 želatina Fix
  • Sestavine za čokoladni ganaš
  • 150 ml sladke smetane
  • 150 g temne čokolade
  • Sestavine za čokoladni obliv
  • 50 g masla
  • 50 g temne čokolade
  • Ostalo
  • mešanica sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis za navlažitev biskvita
Postopek
  1. Najprej spečemo biskvit (spečemo dva oblata ali pa sestavine podvojimo in biskvit enkrat prerežemo). Jajca ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto umešamo s Sukrinom. Rumenjakovi mešanici primešamo stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Nato masi z lopatico izmenično primešamo beljakov sneg in mlete mandlje s pecilnim praškom. Pečemo ga v tortnem modlu (premer 26 cm) s papirjem za peko ca. 15 minut pri 175 °C. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko, če smo pekli iz dvojne mase, ga prerežemo na dva oblata.
  2. Nato pripravimo belo kremo. Mascarpone damo vsaj eno uro pred pripravo iz hladilnika, saj ga bomo tako lažje premešali s sladilom Sukrin, vaniljevim izvlečkom in želatino fix. Sladko smetano stepemo posebej in jo nežno premešamo z mascarpone mešanico. Tako smo dobili en sloj kreme.
  3. En oblat biskvita damo na podstavek in ogradimo z očiščenim obodom tortnega modla. Namočimo ga z mešanico sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis. Nanj nadevamo en sloj bele kreme.
  4. Nato pripravimo čokoladni ganaš. Sladko smetano segrejemo skoraj do vretja in z njo prelijemo nalomljeno čokolado v posodici. Narahlo premešamo, malo ohladimo in prelijemo čez belo kremo.
  5. Torto damo v hladilnik in pripravimo še eno količino bele kreme, ki jo damo čez čokoladni ganaš. Prekrijemo z oblatom biskvita in ga navlažimo. Prelijemo z mešanico stopljenega masla in temne čokolade.
Nasveti

Torta z navedenimi količinami pride precej visoka. Če želite nižjo torto, za tretjino zmanjšajte sestavine za belo kremo.

Po želji jo postrezite s stepeno sladko smetano.

Čokoladni ganaš se mora strditi, zato vsak sloj bele kreme pripravimo posebej (zaradi učinka želatine).

Comments are closed.