STAŠINA FIT KUHINJA
Kinder Pingui Torta
Sestavine za: za torto premera ca. 26 cm
  • 2 jajci
  • 40 g sladila Sukrin
  • 40 g mletih mandljev
  • 50 g temne čokolade
  • nekaj ščepcev pecilnega praška
  • 100 g mascarpona
  • 400 ml sladke smetane
  • 3-4 žlice sladila Sukrin Melis
  • izvleček vanilje
  • 1 želatina Fix
  • 150 ml sladke smetane
  • 150 g temne čokolade
  • 50 g masla
  • 50 g temne čokolade
  • mešanica sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis za navlažitev biskvita
Priprava
  1. Najprej spečemo biskvit (spečemo dva oblata ali pa sestavine podvojimo in biskvit enkrat prerežemo). Jajca ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto umešamo s Sukrinom. Rumenjakovi mešanici primešamo stopljeno in rahlo ohlajeno temno čokolado. Nato masi z lopatico izmenično primešamo beljakov sneg in mlete mandlje s pecilnim praškom. Pečemo ga v tortnem modlu (premer 26 cm) s papirjem za peko ca. 15 minut pri 175 °C. Pečen biskvit ohladimo in mu odstranimo papir za peko, če smo pekli iz dvojne mase, ga prerežemo na dva oblata.
  2. Nato pripravimo belo kremo. Mascarpone damo vsaj eno uro pred pripravo iz hladilnika, saj ga bomo tako lažje premešali s sladilom Sukrin, vaniljevim izvlečkom in želatino fix. Sladko smetano stepemo posebej in jo nežno premešamo z mascarpone mešanico. Tako smo dobili en sloj kreme.
  3. En oblat biskvita damo na podstavek in ogradimo z očiščenim obodom tortnega modla. Namočimo ga z mešanico sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis. Nanj nadevamo en sloj bele kreme.
  4. Nato pripravimo čokoladni ganaš. Sladko smetano segrejemo skoraj do vretja in z njo prelijemo nalomljeno čokolado v posodici. Narahlo premešamo, malo ohladimo in prelijemo čez belo kremo.
  5. Torto damo v hladilnik in pripravimo še eno količino bele kreme, ki jo damo čez čokoladni ganaš. Prekrijemo z oblatom biskvita in ga navlažimo. Prelijemo z mešanico stopljenega masla in temne čokolade.
Opombe

Torta z navedenimi količinami pride precej visoka. Če želite nižjo torto, za tretjino zmanjšajte sestavine za belo kremo.

Po želji jo postrezite s stepeno sladko smetano.

Čokoladni ganaš se mora strditi, zato vsak sloj bele kreme pripravimo posebej (zaradi učinka želatine).

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene