Kokosova potica

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Namesto klasične orehove potice brez moke in dodanega sladkorja lahko za spremembo naredite LCHF kokosovo potico s čokoladnim testom. Videli boste, da bo ta LCHF potica navdušila tudi tiste, ki niso na prehrani LCHF. Namesto kokosove in sezamove moke lahko uporabite 150 g razmaščene mandljeve moke.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Kokosova potica
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodamo mešanico suhih sestavin (za boljši rezultat jih lahko presejemo čez sito).
  2. Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za 1 uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo nekaj mm. Pri valjanju si pomagamo s papirjem za peko ali s prozorno plastično folijo za živila, ki ga/jo položimo pod testo in nad njega.
  3. Nato se lotimo nadeva. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake in sladilo Sukrin Melis penasto umešamo. Sladko smetano z žlico ruma segrejemo do vretja.
  4. Segreto sladko smetano prelijemo čez kokosovo moko in premešamo. Nato primešamo rumenjakovo mešanico in na koncu še beljakov sneg.
  5. Nadev naložimo na razvaljano testo in ga enakomerno razmažemo vse do robov. Testo s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Premažemo jo s stopljenim maslom.
  6. Potico spečemo v pekaču s papirjem za peko pri 175 °C približno 40 minut.
  7. Ohlajeno potico lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Kokosova potica
Namesto klasične orehove potice brez moke in dodanega sladkorja lahko za spremembo naredite LCHF kokosovo potico s čokoladnim testom. Videli boste, da bo ta LCHF potica navdušila tudi tiste, ki niso na prehrani LCHF. Namesto kokosove in sezamove moke lahko uporabite 150 g razmaščene mandljeve moke. Avtor:Staša Grom
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodamo mešanico suhih sestavin (za boljši rezultat jih lahko presejemo čez sito).
  2. Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za 1 uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo nekaj mm. Pri valjanju si pomagamo s papirjem za peko ali s prozorno plastično folijo za živila, ki ga/jo položimo pod testo in nad njega.
  3. Nato se lotimo nadeva. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake in sladilo Sukrin Melis penasto umešamo. Sladko smetano z žlico ruma segrejemo do vretja.
  4. Segreto sladko smetano prelijemo čez kokosovo moko in premešamo. Nato primešamo rumenjakovo mešanico in na koncu še beljakov sneg.
  5. Nadev naložimo na razvaljano testo in ga enakomerno razmažemo vse do robov. Testo s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Premažemo jo s stopljenim maslom.
  6. Potico spečemo v pekaču s papirjem za peko pri 175 °C približno 40 minut.
  7. Ohlajeno potico lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Nasveti

Comments are closed.