Kokosova potica

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Priznam, da še nikoli v življenju nisem delala klasične potice, kaj šele kokosove. Letos sem se odločila, da bom malo eksperimentirala in tako je poleg orehove LCHF potice nastala tudi kokosova potica s čokoladnim testom. Je brez žitnih mok in brez dodanega sladkorja in primerna za LCHF-prehrano.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Kokosova potica
Sestavine
  • Sestavine za testo:
  • 300 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 3 jajca
  • 100 g stopljenega masla
  • 150 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
  • 20 g kakava v prahu
  • 100 g mletih mandljev
  • 100 g sladila Sukrin
  • 40 g indijskega trpotca
  • 1 pecilni prašek
  • Sestavine za nadev:
  • 500 ml sladke smetane
  • 500 g grobe kokosove moke
  • 100-150 g sladila Sukrin
  • 3 jajca
  • 1 žlica ruma po želji
Postopek
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodamo mešanico suhih sestavin (presejemo jih čez cedilko). Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo ca. pol cm. Pri valjanju si pomagamo s prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod testo in nad njega. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.
  2. Nato se lotimo nadeva. Rumenjake in sladilo Sukrin penasto umešamo. Dodamo kokosovo moko in segreto sladko smetano (po želji še rum). Na koncu primešamo beljakov sneg. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potico pritisnemo ob dno pekača. Pečemo pri 175 °C približno 40 minut. Ohlajeno potico lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Kokosova potica
Priznam, da še nikoli v življenju nisem delala klasične potice, kaj šele kokosove. Letos sem se odločila, da bom malo eksperimentirala in tako je poleg orehove LCHF potice nastala tudi kokosova potica s čokoladnim testom. Je brez žitnih mok in brez dodanega sladkorja in primerna za LCHF-prehrano.
Sestavine
  • Sestavine za testo:
  • 300 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 3 jajca
  • 100 g stopljenega masla
  • 150 g razmaščene mandljeve moke Sukrin
  • 20 g kakava v prahu
  • 100 g mletih mandljev
  • 100 g sladila Sukrin
  • 40 g indijskega trpotca
  • 1 pecilni prašek
  • Sestavine za nadev:
  • 500 ml sladke smetane
  • 500 g grobe kokosove moke
  • 100-150 g sladila Sukrin
  • 3 jajca
  • 1 žlica ruma po želji
Postopek
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodamo mešanico suhih sestavin (presejemo jih čez cedilko). Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo ca. pol cm. Pri valjanju si pomagamo s prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod testo in nad njega. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.
  2. Nato se lotimo nadeva. Rumenjake in sladilo Sukrin penasto umešamo. Dodamo kokosovo moko in segreto sladko smetano (po želji še rum). Na koncu primešamo beljakov sneg. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potico pritisnemo ob dno pekača. Pečemo pri 175 °C približno 40 minut. Ohlajeno potico lahko posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Nasveti

Komentiraj