
|
- Sestavine za palčke:
- 100 g EKO Sukrin mandljeve moke
- 1 žlička sode bikarbone
- 2 jajci
- 50 g sladila Sukrin Melis
- 100 g masla
- 50 g kokosove moke
- Sestavine za čokoladni obliv:
- 30 g masla
- 3 žličke kakava v prahu
- 1 žlička sladila Sukrin Melis
- Dodatno:
- kokosova moka za valjanje
- Mandljevo moko premešamo s sodo bikarbono. Dodamo stepeni jajci, sladilo Sukrin Melis, zmehčano maslo in kokosovo moko. Sestavine dobro pregnetemo in pustimo počivati na hladnem vsaj pol ure.
- Iz mase oblikujemo palčke, ki jih povaljamo v kokosovi moki in damo v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 15 do 20 minut pri 180 ˚C. Ko so pečene, jih ohladimo.
- Za čokoladni obliv pri srednji temperaturi stopimo maslo ter mu dodamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da se obliv ohladi in nekoliko zgosti.
- Ohlajene palčke namočimo v čokoladni obliv in jih odložimo na rešetko ali papir za peko.
Če ste ljubitelj kokosa, so kokosove palčke brez moke in dodanega sladkorja tako rekoč obvezno pecivo v prazničnem času. Obliv iz čokolade je pika na i, obenem pa poskrbi za lep barvni kontrast.Avtor:Uroš Sobočan Sestavine
Postopek
Nasveti |