Kokosove palčke s čokolado

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Če ste ljubitelj kokosa, so kokosove palčke brez moke in dodanega sladkorja tako rekoč obvezno pecivo v prazničnem času. Obliv iz čokolade je pika na i, obenem pa poskrbi za lep barvni kontrast.
Avtor:Uroš Sobočan
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Kokosove palčke s čokolado
Sestavine
Postopek
  1. Mandljevo moko premešamo s sodo bikarbono. Dodamo stepeni jajci, sladilo Sukrin Melis, zmehčano maslo in kokosovo moko. Sestavine dobro pregnetemo in pustimo počivati na hladnem vsaj pol ure.
  2. Iz mase oblikujemo palčke, ki jih povaljamo v kokosovi moki in damo v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 15 do 20 minut pri 180 ˚C. Ko so pečene, jih ohladimo.
  3. Za čokoladni obliv pri srednji temperaturi stopimo maslo ter mu dodamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da se obliv ohladi in nekoliko zgosti.
  4. Ohlajene palčke namočimo v čokoladni obliv in jih odložimo na rešetko ali papir za peko.
Kokosove palčke s čokolado
Če ste ljubitelj kokosa, so kokosove palčke brez moke in dodanega sladkorja tako rekoč obvezno pecivo v prazničnem času. Obliv iz čokolade je pika na i, obenem pa poskrbi za lep barvni kontrast.Avtor:Uroš Sobočan
Sestavine
Postopek
  1. Mandljevo moko premešamo s sodo bikarbono. Dodamo stepeni jajci, sladilo Sukrin Melis, zmehčano maslo in kokosovo moko. Sestavine dobro pregnetemo in pustimo počivati na hladnem vsaj pol ure.
  2. Iz mase oblikujemo palčke, ki jih povaljamo v kokosovi moki in damo v pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 15 do 20 minut pri 180 ˚C. Ko so pečene, jih ohladimo.
  3. Za čokoladni obliv pri srednji temperaturi stopimo maslo ter mu dodamo kakav in sladilo Sukrin Melis. Dobro premešamo in pustimo nekaj minut, da se obliv ohladi in nekoliko zgosti.
  4. Ohlajene palčke namočimo v čokoladni obliv in jih odložimo na rešetko ali papir za peko.
Nasveti

Comments are closed.