Kokosovi popsi

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ta sladica je namenjena ljubiteljem kokosa in tortic na palčki – popsov. Razkrivam vam recept za popse brez moke in dodanega sladkorja. Tako zelo dobri so, da izginejo v trenutku.
Avtor:Eva Cotič
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Kokosovi popsi
Sestavine
  • Sestavine za popse:
  • 100 g EKO Sukrin kokosove moke
  • 2 merici sirotkinega beljakovinskega praška (kokos ali vanilja)
  • 100 ml kokosovega mleka ali vode
  • 2 žlici smetane za stepanje
  • 80 g kokosove maščobe
  • Sestavine za obliv:
  • 200 g temne čokolade
  • 30 g kokosove maščobe
Postopek
  1. Vse sestavine za popse (razen kokosove maščobe) dobro premešamo. Na koncu postopoma med mešanjem dodamo stopljeno kokosovo maščobo. Če je masa premokra, dodamo malo kokosove moke, če je presuha, dodamo maščobo. Ko je masa homogena, jo za deset minut postavimo v hladilnik.
  2. Maso razdelimo na 17 do 20 gramov težke dele. Iz njih oblikujemo kroglice in jih odlagamo na desko. V vsako kroglico do konca zapičimo palčko (najboljše so tiste za ražnjiče), ki smo jo pred tem za en centimeter globoko pomočili v stopljeno čokolado. Kroglice s palčkami odlagamo na pladenj.
  3. Ko so vse kroglice na palčkah, jih dobro ohladimo (najmanj 30 minut v hladilniku), saj je oblivanje ohlajenih kroglic hitrejše in enostavneje. Vmes pripravimo čokoladni obliv tako, da stopimo čokolado in kokosovo maščobo. Vsako kroglico posebej namočimo v čokoladni obliv in z navzdol obrnjeno kroglico počakamo, da odteče odvečna čokolada. Ker je kroglica hladna, se čokolada hitro strdi, in ko preneha kapljati s kroglice, jo lahko obrnemo in palčko zapičimo v podlago (najboljše je uporabiti stiropor). Kroglice lahko poljubno okrasimo s kokosovo moko, sesekljanimi oreški in podobno.
Kokosovi popsi
Ta sladica je namenjena ljubiteljem kokosa in tortic na palčki – popsov. Razkrivam vam recept za popse brez moke in dodanega sladkorja. Tako zelo dobri so, da izginejo v trenutku. Avtor:Eva Cotič
Sestavine
  • Sestavine za popse:
  • 100 g EKO Sukrin kokosove moke
  • 2 merici sirotkinega beljakovinskega praška (kokos ali vanilja)
  • 100 ml kokosovega mleka ali vode
  • 2 žlici smetane za stepanje
  • 80 g kokosove maščobe
  • Sestavine za obliv:
  • 200 g temne čokolade
  • 30 g kokosove maščobe
Postopek
  1. Vse sestavine za popse (razen kokosove maščobe) dobro premešamo. Na koncu postopoma med mešanjem dodamo stopljeno kokosovo maščobo. Če je masa premokra, dodamo malo kokosove moke, če je presuha, dodamo maščobo. Ko je masa homogena, jo za deset minut postavimo v hladilnik.
  2. Maso razdelimo na 17 do 20 gramov težke dele. Iz njih oblikujemo kroglice in jih odlagamo na desko. V vsako kroglico do konca zapičimo palčko (najboljše so tiste za ražnjiče), ki smo jo pred tem za en centimeter globoko pomočili v stopljeno čokolado. Kroglice s palčkami odlagamo na pladenj.
  3. Ko so vse kroglice na palčkah, jih dobro ohladimo (najmanj 30 minut v hladilniku), saj je oblivanje ohlajenih kroglic hitrejše in enostavneje. Vmes pripravimo čokoladni obliv tako, da stopimo čokolado in kokosovo maščobo. Vsako kroglico posebej namočimo v čokoladni obliv in z navzdol obrnjeno kroglico počakamo, da odteče odvečna čokolada. Ker je kroglica hladna, se čokolada hitro strdi, in ko preneha kapljati s kroglice, jo lahko obrnemo in palčko zapičimo v podlago (najboljše je uporabiti stiropor). Kroglice lahko poljubno okrasimo s kokosovo moko, sesekljanimi oreški in podobno.
Nasveti

Komentiraj