Kremšnite v kozarcu

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Imate radi kremne rezine oziroma kremšnite, kot jih imenujemo po domače? Originalen recept vsebuje sladkor, mleko in škrob, ta recept za LCHF kremšnite v kozarcih pa je brez dodanega sladkorja in z zelo malo ogljikovimi hidrati. Sladica je tako primerna za vse, ki sledijo prehrani LCHF.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Kremšnite v kozarcu
Sestavineza 6 porcij
  • 500 ml sladke smetane
  • 80 g sladila Sukrin Melis
  • 3 jajca
  • 3 rumenjaki
  • 2 žlici ruma
  • 4 listi želatine
  • vaniljev strok ali pol žličke vanilje v prahu
  • 60 g masla
  • 250 g sira maskarpone
  • sladka smetana in temna čokolada za okrasitev
Postopek
  1. Sladko smetano skupaj z vzdolžno prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja, nato zmanjšamo temperaturo ter primešamo rum, maslo in namočene liste želatine. Premešamo in odstavimo.
  2. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake s sladilom Sukrin Melis v večji posodi stepamo tako dolgo, da masa naraste in postane svetlo rumena.
  3. Maskarpone primešamo mešanici sladke smetane (prej odstranimo vaniljev strok), nato to mešanico počasi dodajamo v rumenjakovo mešanico in vmes ves čas mešamo. Na koncu ročno umešamo beljakov sneg.
  4. Kremo natočimo v kozarčke in vsaj za nekaj ur (ali čez noč) shranimo v hladilnik.
  5. Pred postrežbo okrasimo s sladko smetano in stopljeno temno čokolado.
Nasveti
  • Namesto sladila Sukrin Melis lahko uporabite sladilo Sukrin Gold, sladica bo tako imela rahlo karamelen okus.
  • Za čvrstejšo kremo uporabite 5-6 listov želatine.
Kremšnite v kozarcu
Imate radi kremne rezine oziroma kremšnite, kot jih imenujemo po domače? Originalen recept vsebuje sladkor, mleko in škrob, ta recept za LCHF kremšnite v kozarcih pa je brez dodanega sladkorja in z zelo malo ogljikovimi hidrati. Sladica je tako primerna za vse, ki sledijo prehrani LCHF.Avtor:Staša Grom
Sestavineza 6 porcij
  • 500 ml sladke smetane
  • 80 g sladila Sukrin Melis
  • 3 jajca
  • 3 rumenjaki
  • 2 žlici ruma
  • 4 listi želatine
  • vaniljev strok ali pol žličke vanilje v prahu
  • 60 g masla
  • 250 g sira maskarpone
  • sladka smetana in temna čokolada za okrasitev
Postopek
  1. Sladko smetano skupaj z vzdolžno prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja, nato zmanjšamo temperaturo ter primešamo rum, maslo in namočene liste želatine. Premešamo in odstavimo.
  2. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake s sladilom Sukrin Melis v večji posodi stepamo tako dolgo, da masa naraste in postane svetlo rumena.
  3. Maskarpone primešamo mešanici sladke smetane (prej odstranimo vaniljev strok), nato to mešanico počasi dodajamo v rumenjakovo mešanico in vmes ves čas mešamo. Na koncu ročno umešamo beljakov sneg.
  4. Kremo natočimo v kozarčke in vsaj za nekaj ur (ali čez noč) shranimo v hladilnik.
  5. Pred postrežbo okrasimo s sladko smetano in stopljeno temno čokolado.
Nasveti
  • Namesto sladila Sukrin Melis lahko uporabite sladilo Sukrin Gold, sladica bo tako imela rahlo karamelen okus.
  • Za čvrstejšo kremo uporabite 5-6 listov želatine.

Comments are closed.