STAŠINA FIT KUHINJA
Kremšnite v kozarcu
Sestavine za: za 6 porcij
  • 500ml sladke smetane
  • 80g sladila Sukrin Melis
  • 3 jajca
  • 3 rumenjaki
  • 2žlici ruma
  • 4listi želatine
  • vaniljev strok ali pol žličke vanilje v prahu
  • 60g masla
  • 250g sira maskarpone
  • sladka smetana in temna čokolada za okrasitev
Priprava
  1. Sladko smetano skupaj z vzdolžno prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja, nato zmanjšamo temperaturo ter primešamo rum, maslo in namočene liste želatine. Premešamo in odstavimo.
  2. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake s sladilom Sukrin Melis v večji posodi stepamo tako dolgo, da masa naraste in postane svetlo rumena.
  3. Maskarpone primešamo mešanici sladke smetane (prej odstranimo vaniljev strok), nato to mešanico počasi dodajamo v rumenjakovo mešanico in vmes ves čas mešamo. Na koncu ročno umešamo beljakov sneg.
  4. Kremo natočimo v kozarčke in vsaj za nekaj ur (ali čez noč) shranimo v hladilnik.
  5. Pred postrežbo okrasimo s sladko smetano in stopljeno temno čokolado.
Opombe
  • Namesto sladila Sukrin Melis lahko uporabite sladilo Sukrin Gold, sladica bo tako imela rahlo karamelen okus.
  • Za čvrstejšo kremo uporabite 5-6 listov želatine.
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene