Kruh iz kokosove moke s semeni

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Kruh iz kokosove moke s semeni je nizkohidratna različica kruha, primerna za LCHF prehrano. Po želji mu lahko dodate začimbe, namesto kefirja pa lahko uporabite jogurt ali kislo smetano.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Kruh iz kokosove moke s semeni
Sestavineza1 kruh
  • 100 g fino mlete kokosove moke
  • 30 g sončničnih semen
  • 20 g lanenih semen
  • 10 g suhega kvasa v kosmičih
  • pol žličke ksantan gumija
  • 10 g psiliuma v prahu
  • sol po okusu
  • 2 jajci
  • 10 g oljčnega olja
  • 50 g kefirja
  • 100 ml vode
Postopek
  1. Semena zmeljemo in jih premešamo z ostalimi suhimi sestavinami. Posebej premešamo jajci, dodamo kefir (oziroma jogurt ali kislo smetano) ter olje in 100 ml vode. Mokre sestavine dobro premešamo s suhimi in po potrebi dodamo vodo. Maso pustimo ca. pol ure stati, nato preverimo, če je treba dodati še več vode. Zmes mora biti precej "pocasta".
  2. Pečico segrejemo na 190 stopinj C. Zmes damo v pekač na namaščen papir in jo razporedimo tako, da je visoka približno en centimeter. Pečemo vsaj eno uro ter vmes z zobotrebcem občasno preverimo ali je notranjost kruha še mokra.
Kruh iz kokosove moke s semeni
Kruh iz kokosove moke s semeni je nizkohidratna različica kruha, primerna za LCHF prehrano. Po želji mu lahko dodate začimbe, namesto kefirja pa lahko uporabite jogurt ali kislo smetano.
Sestavineza1 kruh
  • 100 g fino mlete kokosove moke
  • 30 g sončničnih semen
  • 20 g lanenih semen
  • 10 g suhega kvasa v kosmičih
  • pol žličke ksantan gumija
  • 10 g psiliuma v prahu
  • sol po okusu
  • 2 jajci
  • 10 g oljčnega olja
  • 50 g kefirja
  • 100 ml vode
Postopek
  1. Semena zmeljemo in jih premešamo z ostalimi suhimi sestavinami. Posebej premešamo jajci, dodamo kefir (oziroma jogurt ali kislo smetano) ter olje in 100 ml vode. Mokre sestavine dobro premešamo s suhimi in po potrebi dodamo vodo. Maso pustimo ca. pol ure stati, nato preverimo, če je treba dodati še več vode. Zmes mora biti precej "pocasta".
  2. Pečico segrejemo na 190 stopinj C. Zmes damo v pekač na namaščen papir in jo razporedimo tako, da je visoka približno en centimeter. Pečemo vsaj eno uro ter vmes z zobotrebcem občasno preverimo ali je notranjost kruha še mokra.
Nasveti

Comments are closed.