|
- ca. 150 g kruhovih kock (pol kruha Sukrin Protein Bread)
- 60 g prekajene/pečene slanine
- četrt čebule
- nekaj žlic sesekljanega peteršilja
- 3 jajca
- 100 ml sladke smetane
- 100 g naribanega parmezana
- 50 g razmaščene kokosove moke Sukrin
- 10 g indijskega trpotca
- nekaj ščepcev soli
- Nizkohidratni kruh spečemo, ohladimo, zrežemo na kocke ca. 1 cm velikosti in jih kak dan sušimo (ni pa nujno).
- Čebulo in slanino sesekljamo in popražimo, dodamo kruhove kocke, malo pražimo, nato pretresemo v drugo posodo, malo ohladimo ter primešamo peteršilj in sladko smetano. Dobro premešamo in počakamo, da se smetana vpije.
- Posebej premešamo jajca s parmezanom, indijskim trpotcem in soljo, dodamo k masi in z rokami zgnetemo testo.
- Iz mase naredimo 12 cmokov in jih damo najmanj za 1 uro v hladilnik.
- Cmoke kuhamo 10 minut v slani vreli vodi in postrežemo s poljubno omako.
- Jaz sem uporabila mešanico Sukrin Protein Bread (polovico spečenega kruha).
- Lahko uporabite katero koli izmed Sukrin low-carb mešanic za pripravo nizkohidratnega kruha (torej poleg Protein Bread so to še Fiber Bread ali Chia Bread).
- Lahko pa spečete poljuben LCHF kruh (ta je meni najboljši).
Ta recept se mi je porodil na nedavni predstavitvi low-carb kruha Sukrin, ki smo ga za »enkrat v usta« temu ustrezno zrezali na kocke. Gledala sem te kocke in naenkrat so se mi v glavi prikazali LCHF kruhovi cmoki. Kako jih narediti? Seveda s kruhom brez pšenične moke ali drugih visokohidratnih sestavin. Pa sem poskusila in že prvi poskus mi je odlično uspel. Uporabite lahko Sukrinov kruh ali pa ga spečete po tem receptu.Avtor:Staša Grom
Sestavineza 12 cmokov
Postopek
Nasveti
|