LCHF-bombetke

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Če ste mislili, da je LCHF-kruh nekaj najboljšega iz kategorije »kruh«, morate preizkusiti recept za LCHF-bombetke, ki je pred vami. So brez moke in glutena, priprava je enostavna, nič ni »packanja«, lepo se oblikujejo, skratka, meni in po mnenju številnih članov naše facebook LCHF podporne skupine so to najboljše LCHF-bombetke, kar s(m)o jih pokusili.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF-bombetke
Sestavineza 8 bombetk
  • 400 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 200 g kisle smetane
  • 4 jajca
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 80 g EKO razmaščene kokosove moke Sukrin
  • 80 g razmaščene sezamove moke Sukrin
  • 30 g mletih luščin indijskega trpotca
  • 2 žlički pecilnega praška
  • pol žličke soli
Postopek
  1. Kremni sir, kislo smetano, jajca in jabolčni kis premešamo. Posebej premešamo ostale (suhe) sestavine in jih nato primešamo k tekoči masi.
  2. Maso pustimo počivati vsaj 10 minut, nato iz mase naredimo 8 bombetk (enostavno se dajo oblikovati s hladnimi rokami, po potrebi jih vmes splaknemo z mrzlo vodo).
  3. Bombetke damo v pekač s papirjem za peko in jih v segreti pečici na 180 °C pečemo 30 minut. Pred postrežbo jih popolnoma ohladimo.
LCHF-bombetke
Če ste mislili, da je LCHF-kruh nekaj najboljšega iz kategorije »kruh«, morate preizkusiti recept za LCHF-bombetke, ki je pred vami. So brez moke in glutena, priprava je enostavna, nič ni »packanja«, lepo se oblikujejo, skratka, meni in po mnenju številnih članov naše facebook LCHF podporne skupine so to najboljše LCHF-bombetke, kar s(m)o jih pokusili.Avtor:Staša Grom
Sestavineza 8 bombetk
  • 400 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 200 g kisle smetane
  • 4 jajca
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 80 g EKO razmaščene kokosove moke Sukrin
  • 80 g razmaščene sezamove moke Sukrin
  • 30 g mletih luščin indijskega trpotca
  • 2 žlički pecilnega praška
  • pol žličke soli
Postopek
  1. Kremni sir, kislo smetano, jajca in jabolčni kis premešamo. Posebej premešamo ostale (suhe) sestavine in jih nato primešamo k tekoči masi.
  2. Maso pustimo počivati vsaj 10 minut, nato iz mase naredimo 8 bombetk (enostavno se dajo oblikovati s hladnimi rokami, po potrebi jih vmes splaknemo z mrzlo vodo).
  3. Bombetke damo v pekač s papirjem za peko in jih v segreti pečici na 180 °C pečemo 30 minut. Pred postrežbo jih popolnoma ohladimo.
Nasveti

Comments are closed.