STAŠINA FIT KUHINJA
LCHF-bombetke
Sestavine za: za 8 bombetk
  • 400 g kremnega sira (npr. Philadelphia)
  • 200 g kisle smetane
  • 4 jajca
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 80 g EKO razmaščene kokosove moke Sukrin
  • 80 g razmaščene sezamove moke Sukrin
  • 30 g mletih luščin indijskega trpotca
  • 2 žlički pecilnega praška
  • pol žličke soli
Priprava
  1. Kremni sir, kislo smetano, jajca in jabolčni kis premešamo. Posebej premešamo ostale (suhe) sestavine in jih nato primešamo k tekoči masi.
  2. Maso pustimo počivati vsaj 10 minut, nato iz mase naredimo 8 bombetk (enostavno se dajo oblikovati s hladnimi rokami, po potrebi jih vmes splaknemo z mrzlo vodo).
  3. Bombetke damo v pekač s papirjem za peko in jih v segreti pečici na 180 °C pečemo 30 minut. Pred postrežbo jih popolnoma ohladimo.
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene