LCHF bučna pita

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ste že kdaj poskusili bučno pito? Pri Američanih je nesporna kraljica jesenskih sladic, pa tudi pri nas postajajo buče vedno bolj priljubljen dodatek tako k sladkim kot slanim jedem. Ta LCHF bučna pita poleg omamnega vonja in okusa navdušuje tudi s tem, da v njej ni dodanega sladkorja in žitne moke.
Avtor:Matej Mejak
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF bučna pita
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave testa. Vse sestavine zgnetemo v kepo. Dve tretjini testa razvaljamo in z njim obložimo dno pekača, preostanek uporabimo za rob. Testo preluknjamo z vilicami in obložimo s plastjo riža (med testo in riž položimo papir za peko). Testo pečemo 10 minut pri 180 °C. Pečenemu testu odstranimo riž in papir za peko.
  2. Medtem pripravimo nadev. Bučo prerežemo na pol, ji odstranimo semena in jo olupimo, najbolje kar z lupilnikom za krompir. Odtehtamo 400 g buče, jo narežemo na kocke in zmeljemo v multipraktiku maksimalno kolikor gre, nato dodamo sladko smetano in miksamo še nekaj minut. Dodamo jajca, sladilo Sukrin Gold, vaniljo in ostale začimbe. Miksamo še nekaj minut.
  3. Nadev prelijemo čez dno in pečemo 45-50 minut pri 180 °C. Uporabimo način gretja "zgoraj-spodaj" (brez ventilatorja).
  4. Pečeno in ohlajeno pito poljubno okrasimo, npr. z meringo. Naredimo jo tako, da beljak stepemo, mu dodamo ščepec vinskega kamna ali soli in sladilo Sukrin Melis, tako da nastane gosta masa, ki jo s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na torto in nastale kupčke "opečemo" z gorilnikom.
LCHF bučna pita
Ste že kdaj poskusili bučno pito? Pri Američanih je nesporna kraljica jesenskih sladic, pa tudi pri nas postajajo buče vedno bolj priljubljen dodatek tako k sladkim kot slanim jedem. Ta LCHF bučna pita poleg omamnega vonja in okusa navdušuje tudi s tem, da v njej ni dodanega sladkorja in žitne moke. Avtor:Matej Mejak
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave testa. Vse sestavine zgnetemo v kepo. Dve tretjini testa razvaljamo in z njim obložimo dno pekača, preostanek uporabimo za rob. Testo preluknjamo z vilicami in obložimo s plastjo riža (med testo in riž položimo papir za peko). Testo pečemo 10 minut pri 180 °C. Pečenemu testu odstranimo riž in papir za peko.
  2. Medtem pripravimo nadev. Bučo prerežemo na pol, ji odstranimo semena in jo olupimo, najbolje kar z lupilnikom za krompir. Odtehtamo 400 g buče, jo narežemo na kocke in zmeljemo v multipraktiku maksimalno kolikor gre, nato dodamo sladko smetano in miksamo še nekaj minut. Dodamo jajca, sladilo Sukrin Gold, vaniljo in ostale začimbe. Miksamo še nekaj minut.
  3. Nadev prelijemo čez dno in pečemo 45-50 minut pri 180 °C. Uporabimo način gretja "zgoraj-spodaj" (brez ventilatorja).
  4. Pečeno in ohlajeno pito poljubno okrasimo, npr. z meringo. Naredimo jo tako, da beljak stepemo, mu dodamo ščepec vinskega kamna ali soli in sladilo Sukrin Melis, tako da nastane gosta masa, ki jo s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na torto in nastale kupčke "opečemo" z gorilnikom.
Nasveti

Comments are closed.