LCHF čokoladno-orehove rezine

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Mogoče se zdi, da je s temi rezinami veliko dela, a sem prepričana, da jo boste tudi manj spretni slaščičarji in slaščičarke z lahkoto ukrotili. Članica naše podporne skupine na FB je recept za čokoladno-orehove rezine že preverila, njen komentar pa pove vse: "Sočne, okusne ... skratka TOP!"
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF čokoladno-orehove rezine
Sestavineza pekač pribl. 33 x 24 cm
  • Za spodnji biskvit
  • 5 beljakov
  • 150 g masla
  • 70 g sladila Sukrin
  • 150 g mletih orehov
  • 70 g mletih mandljev
  • Za zgornji biskvit
  • 5 rumenjakov
  • 60 sladila Sukrin
  • vaniljev izvleček
  • Za čokoladno-orehovo kremo
  • 100 ml sladke smetane
  • 100 g masla
  • 50 g sladila Sukrin
  • 100 g temne čokolade
  • 100 g mletih orehov
Postopek
  1. Najprej se lotimo prvega biskvita. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga z mikserjem premešamo s sladilom Sukrin. Dodamo mlete orehe in mandlje (jaz sem uporbila olupljene), na koncu pa nežno umešamo beljakov sneg.
  2. Maso pečemo v pravokotnem modelu srednje velikosti (obložimo g s papirjem za peko) 20 minut pri 160 st. C.
  3. Medtem pripravimo drugi biskvit, tako da rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin Melis in vaniljevim izvlečkom.
  4. Ko je prvi biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice, prelijemo z maso za drugi biskvit, vrnemo v pečico in pečemo še 5 minut.
  5. Nato pripravimo kremo, tako da segrejemo sladko smetano in maslo, primešamo sladilo Sukrin in odstavimo. V maso vmešamo nalomljeno temno čokolado in nežno premežamo, na koncu dodamo mlete orehe in premešamo.
  6. Kremo nadevamo v pekač in pecivo ohadimo, najbolje čez noč, nato ga razrežemo na srednje velike rezine (za enkrat v usta). 😉
Nasveti
LCHF čokoladno-orehove rezine
Mogoče se zdi, da je s temi rezinami veliko dela, a sem prepričana, da jo boste tudi manj spretni slaščičarji in slaščičarke z lahkoto ukrotili. Članica naše podporne skupine na FB je recept za čokoladno-orehove rezine že preverila, njen komentar pa pove vse: "Sočne, okusne ... skratka TOP!"Avtor:Staša Grom
Sestavineza pekač pribl. 33 x 24 cm
  • Za spodnji biskvit
  • 5 beljakov
  • 150 g masla
  • 70 g sladila Sukrin
  • 150 g mletih orehov
  • 70 g mletih mandljev
  • Za zgornji biskvit
  • 5 rumenjakov
  • 60 sladila Sukrin
  • vaniljev izvleček
  • Za čokoladno-orehovo kremo
  • 100 ml sladke smetane
  • 100 g masla
  • 50 g sladila Sukrin
  • 100 g temne čokolade
  • 100 g mletih orehov
Postopek
  1. Najprej se lotimo prvega biskvita. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga z mikserjem premešamo s sladilom Sukrin. Dodamo mlete orehe in mandlje (jaz sem uporbila olupljene), na koncu pa nežno umešamo beljakov sneg.
  2. Maso pečemo v pravokotnem modelu srednje velikosti (obložimo g s papirjem za peko) 20 minut pri 160 st. C.
  3. Medtem pripravimo drugi biskvit, tako da rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin Melis in vaniljevim izvlečkom.
  4. Ko je prvi biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice, prelijemo z maso za drugi biskvit, vrnemo v pečico in pečemo še 5 minut.
  5. Nato pripravimo kremo, tako da segrejemo sladko smetano in maslo, primešamo sladilo Sukrin in odstavimo. V maso vmešamo nalomljeno temno čokolado in nežno premežamo, na koncu dodamo mlete orehe in premešamo.
  6. Kremo nadevamo v pekač in pecivo ohadimo, najbolje čez noč, nato ga razrežemo na srednje velike rezine (za enkrat v usta). 😉
Nasveti

Comments are closed.