STAŠINA FIT KUHINJA
LCHF čokoladno-orehove rezine
Sestavine za: za pekač pribl. 33 x 24 cm
  • 5 beljakov
  • 150g masla
  • 70g sladila Sukrin
  • 150g mletih orehov
  • 70g mletih mandljev
  • 100ml sladke smetane
  • 100g masla
  • 50g sladila Sukrin
  • 100g temne čokolade
  • 100g mletih orehov
Priprava
  1. Najprej se lotimo prvega biskvita. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Maslo segrejemo na sobno temperaturo in ga z mikserjem premešamo s sladilom Sukrin. Dodamo mlete orehe in mandlje (jaz sem uporbila olupljene), na koncu pa nežno umešamo beljakov sneg.
  2. Maso pečemo v pravokotnem modelu srednje velikosti (obložimo g s papirjem za peko) 20 minut pri 160 st. C.
  3. Medtem pripravimo drugi biskvit, tako da rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin Melis in vaniljevim izvlečkom.
  4. Ko je prvi biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice, prelijemo z maso za drugi biskvit, vrnemo v pečico in pečemo še 5 minut.
  5. Nato pripravimo kremo, tako da segrejemo sladko smetano in maslo, primešamo sladilo Sukrin in odstavimo. V maso vmešamo nalomljeno temno čokolado in nežno premežamo, na koncu dodamo mlete orehe in premešamo.
  6. Kremo nadevamo v pekač in pecivo ohadimo, najbolje čez noč, nato ga razrežemo na srednje velike rezine (za enkrat v usta). 😉
Opombe
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene