LCHF krofi brez mlečnin in oreščkov

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ta recept za LCHF krofe je primeren za vse, ki se poleg tega, da se prehranjujejo brez žitne moke in sladkorja, izogibajo tudi mlečnim izdelkom in/ali oreščkom. Uporabite pekač za ameriške krofe (z luknjo na sredini).
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF krofi brez mlečnin in oreščkov
Sestavineza 8-10 krofov
  • Sestavine za krofe:
  • 30 g razmaščene kokosove moke Sukrin
  • 30 g razmaščene sezamove moke Sukrin
  • 50 g sladila Sukrin
  • 10 g indijskega trpotca
  • 1 žlička pecilnega praška
  • nekaj ščepcev soli
  • nekaj ščepcev vanilje v prahu
  • 4 jajca
  • 50 g kokosove maščobe
  • 100 ml vode
  • 1 žlička naribane limonine lupinice
  • 1 žlička ruma
  • Sestavine za belo glazuro:
  • 1 beljak
  • ca. 100 g sladila Sukrin Melis
  • za roza barvo: dodamo 1 žličko soka rdeče pese
  • za vijolično barvo: dodamo 1 žličko borovničevega soka
  • Sestavine za čokoladno glazuro:
  • 10 g kokosove maščobe
  • 40 g temne čokolade brez mleka
  • Ostalo:
  • kokosova maščoba za cvrtje (50-75 g)
  • groba kokosova moka, sladilo Sukrin Gold in cimet za posip
Postopek
  1. Suhe sestavine premešamo v posodi.
  2. Posebej premešamo jajca, kokosovo maščobo, vodo in rum. To mešanico dodamo k suhim sestavinam in dobro premešamo.
  3. Testo pustimo stati nekaj minut, vmes si pripravimo model za peko krofov z luknjo na sredini. Premažemo ga s stopljeno kokosovo maščobo in ga nekje do polovice napolnimo z maso. Če imamo model za 6 krofov, bomo potrebovali 2 oziroma bomo peko ponovili.
  4. Pečemo v segreti pečici 13-15 minut pri 175 ˚C. Pečene krofe malenkost ohladimo, nato jih vzamemo iz modela.
  5. V manjši posodi za cvrtje stopimo kokosovo maščobo in krofe enega za drugim na hitro ocvremo na obeh straneh (na vsaki strani samo nekaj sekund, ker se zelo hitro prismodijo).
  6. Odlagamo jih na rešetko, kjer ohlajene prelijemo z glazurami.
  7. Belo glazuro pripravimo tako, da premešamo beljak s sladilom Sukrin Melis (dodamo ga toliko, da glazura ne teče).
  8. Nato maso razdelimo v 3 posodice in v 2 dodamo po 1 žličko soka rdeče pese oziroma borovničevega soka. Tako imamo belo, roza in vijolično glazuro.
  9. Čokoladno glazuro pripravimo tako, da stopimo kokosovo maščobo, zmanjšamo temperaturo in nežno primešamo nalomljeno temno čokolado brez mleka.
  10. Krofe posipamo z grobo kokosovo moko ali mešanico sladila Sukrin Gold in cimeta.
LCHF krofi brez mlečnin in oreščkov
Ta recept za LCHF krofe je primeren za vse, ki se poleg tega, da se prehranjujejo brez žitne moke in sladkorja, izogibajo tudi mlečnim izdelkom in/ali oreščkom. Uporabite pekač za ameriške krofe (z luknjo na sredini). Avtor:Staša Grom
Sestavineza 8-10 krofov
  • Sestavine za krofe:
  • 30 g razmaščene kokosove moke Sukrin
  • 30 g razmaščene sezamove moke Sukrin
  • 50 g sladila Sukrin
  • 10 g indijskega trpotca
  • 1 žlička pecilnega praška
  • nekaj ščepcev soli
  • nekaj ščepcev vanilje v prahu
  • 4 jajca
  • 50 g kokosove maščobe
  • 100 ml vode
  • 1 žlička naribane limonine lupinice
  • 1 žlička ruma
  • Sestavine za belo glazuro:
  • 1 beljak
  • ca. 100 g sladila Sukrin Melis
  • za roza barvo: dodamo 1 žličko soka rdeče pese
  • za vijolično barvo: dodamo 1 žličko borovničevega soka
  • Sestavine za čokoladno glazuro:
  • 10 g kokosove maščobe
  • 40 g temne čokolade brez mleka
  • Ostalo:
  • kokosova maščoba za cvrtje (50-75 g)
  • groba kokosova moka, sladilo Sukrin Gold in cimet za posip
Postopek
  1. Suhe sestavine premešamo v posodi.
  2. Posebej premešamo jajca, kokosovo maščobo, vodo in rum. To mešanico dodamo k suhim sestavinam in dobro premešamo.
  3. Testo pustimo stati nekaj minut, vmes si pripravimo model za peko krofov z luknjo na sredini. Premažemo ga s stopljeno kokosovo maščobo in ga nekje do polovice napolnimo z maso. Če imamo model za 6 krofov, bomo potrebovali 2 oziroma bomo peko ponovili.
  4. Pečemo v segreti pečici 13-15 minut pri 175 ˚C. Pečene krofe malenkost ohladimo, nato jih vzamemo iz modela.
  5. V manjši posodi za cvrtje stopimo kokosovo maščobo in krofe enega za drugim na hitro ocvremo na obeh straneh (na vsaki strani samo nekaj sekund, ker se zelo hitro prismodijo).
  6. Odlagamo jih na rešetko, kjer ohlajene prelijemo z glazurami.
  7. Belo glazuro pripravimo tako, da premešamo beljak s sladilom Sukrin Melis (dodamo ga toliko, da glazura ne teče).
  8. Nato maso razdelimo v 3 posodice in v 2 dodamo po 1 žličko soka rdeče pese oziroma borovničevega soka. Tako imamo belo, roza in vijolično glazuro.
  9. Čokoladno glazuro pripravimo tako, da stopimo kokosovo maščobo, zmanjšamo temperaturo in nežno primešamo nalomljeno temno čokolado brez mleka.
  10. Krofe posipamo z grobo kokosovo moko ali mešanico sladila Sukrin Gold in cimeta.
Nasveti

Comments are closed.