LCHF krofi s čokoladnim oblivom

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Dolga leta sem se branila preizkušanja receptov za LCHF krofe, saj sem (še vedno) mnenja, da pristnega krofa brez pšenične moke ni mogoče pripraviti, nato pa sem jih vseeno naredila. Brez moke iz žit in brez dodanega sladkorja. Uspeli so presenetljivo dobro! Potrebovali boste pekač za ameriške krofe (z luknjo na sredini), jaz imam silikonskega, ki se odlično obnese.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF krofi s čokoladnim oblivom
Sestavineza 10-12 krofov
Postopek
  1. Suhe sestavine premešamo v posodi.
  2. Posebej premešamo jajca, tekočo sladko smetano in stopljeno kokosovo maščobo. To mešanico dodamo k suhim sestavinam in dobro premešamo.
  3. Testo pustimo stati nekaj minut, vmes si pripravimo model za peko krofov z luknjo na sredini. Premažemo ga s stopljeno kokosovo maščobo in ga nekje do polovice napolnimo z maso. Če imamo model za 6 krofov, bomo potrebovali 2 oziroma bomo peko ponovili.
  4. Pečemo v segreti pečici 13-15 minut pri 175 ˚C. Pečene krofe malenkost ohladimo, nato jih vzamemo iz modela.
  5. V manjši posodi za cvrtje stopimo kokosovo maščobo in krofe enega za drugim na hitro ocvremo na obeh straneh (na vsaki strani samo nekaj sekund, ker se zelo hitro prismodijo).
  6. Odlagamo jih na rešetko, kjer ohlajene prelijemo s stopljeno čokolado in okrasimo s kokosovo moko ali pa jih posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Nasveti
  • namesto sezamove moke lahko uporabite razmaščeno mandljevo moko
LCHF krofi s čokoladnim oblivom
Dolga leta sem se branila preizkušanja receptov za LCHF krofe, saj sem (še vedno) mnenja, da pristnega krofa brez pšenične moke ni mogoče pripraviti, nato pa sem jih vseeno naredila. Brez moke iz žit in brez dodanega sladkorja. Uspeli so presenetljivo dobro! Potrebovali boste pekač za ameriške krofe (z luknjo na sredini), jaz imam silikonskega, ki se odlično obnese. Avtor:Staša Grom
Sestavineza 10-12 krofov
Postopek
  1. Suhe sestavine premešamo v posodi.
  2. Posebej premešamo jajca, tekočo sladko smetano in stopljeno kokosovo maščobo. To mešanico dodamo k suhim sestavinam in dobro premešamo.
  3. Testo pustimo stati nekaj minut, vmes si pripravimo model za peko krofov z luknjo na sredini. Premažemo ga s stopljeno kokosovo maščobo in ga nekje do polovice napolnimo z maso. Če imamo model za 6 krofov, bomo potrebovali 2 oziroma bomo peko ponovili.
  4. Pečemo v segreti pečici 13-15 minut pri 175 ˚C. Pečene krofe malenkost ohladimo, nato jih vzamemo iz modela.
  5. V manjši posodi za cvrtje stopimo kokosovo maščobo in krofe enega za drugim na hitro ocvremo na obeh straneh (na vsaki strani samo nekaj sekund, ker se zelo hitro prismodijo).
  6. Odlagamo jih na rešetko, kjer ohlajene prelijemo s stopljeno čokolado in okrasimo s kokosovo moko ali pa jih posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Nasveti
  • namesto sezamove moke lahko uporabite razmaščeno mandljevo moko

Comments are closed.