LCHF krofi z belo čokolado

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
To je še eden izmed mojih receptov za LCHF krofe. Ti krofi ne vsebujejo mok iz oreščkov in semen, ker sem uporabila le razmaščeno kokosovo moko. LCHF krofi so brez žitne moke in dodanega sladkorja ter zelo slastni. Če vam ostane kaj glazure, jo natočite v modelčke za pralineje in shranite v hladilnik. Ti krofi imajo tudi več beljakovin kot običajni LCHF krofi, saj v prelivu vsebujejo sirotkin beljakovinski prašek.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF krofi z belo čokolado
Sestavineza 10-12 krofov
Postopek
  1. Suhe sestavine premešamo v posodi.
  2. Posebej premešamo jajca, tekočo sladko smetano in stopljeno kokosovo maščobo. To mešanico dodamo k suhim sestavinam in dobro premešamo.
  3. Testo pustimo stati nekaj minut, vmes si pripravimo model za peko krofov z luknjo na sredini. Premažemo ga s stopljeno kokosovo maščobo in ga nekje do polovice napolnimo z maso. Če imamo model za 6 krofov, bomo potrebovali 2 oziroma bomo peko ponovili.
  4. Pečemo v segreti pečici 13-15 minut pri 175 ˚C. Pečene krofe malenkost ohladimo, nato jih vzamemo iz modela.
  5. V manjši posodi za cvrtje stopimo kokosovo maščobo in krofe enega za drugim na hitro ocvremo na obeh straneh (na vsaki strani samo nekaj sekund, ker se zelo hitro prismodijo).
  6. Odlagamo jih na rešetko in ohladimo.
  7. Vmes pripravimo glazuro, tako da stopimo obe masli, primešamo sladilo Sukrin Melis in na koncu še beljakovinski prašek. Nastati mora popolnoma gladka masa.
  8. Glazuro prelijemo čez krofe ter okrasimo z grobo kokosovo moko in nalistanimi mandlji.
LCHF krofi z belo čokolado
To je še eden izmed mojih receptov za LCHF krofe. Ti krofi ne vsebujejo mok iz oreščkov in semen, ker sem uporabila le razmaščeno kokosovo moko. LCHF krofi so brez žitne moke in dodanega sladkorja ter zelo slastni. Če vam ostane kaj glazure, jo natočite v modelčke za pralineje in shranite v hladilnik. Ti krofi imajo tudi več beljakovin kot običajni LCHF krofi, saj v prelivu vsebujejo sirotkin beljakovinski prašek.Avtor:Staša Grom
Sestavineza 10-12 krofov
Postopek
  1. Suhe sestavine premešamo v posodi.
  2. Posebej premešamo jajca, tekočo sladko smetano in stopljeno kokosovo maščobo. To mešanico dodamo k suhim sestavinam in dobro premešamo.
  3. Testo pustimo stati nekaj minut, vmes si pripravimo model za peko krofov z luknjo na sredini. Premažemo ga s stopljeno kokosovo maščobo in ga nekje do polovice napolnimo z maso. Če imamo model za 6 krofov, bomo potrebovali 2 oziroma bomo peko ponovili.
  4. Pečemo v segreti pečici 13-15 minut pri 175 ˚C. Pečene krofe malenkost ohladimo, nato jih vzamemo iz modela.
  5. V manjši posodi za cvrtje stopimo kokosovo maščobo in krofe enega za drugim na hitro ocvremo na obeh straneh (na vsaki strani samo nekaj sekund, ker se zelo hitro prismodijo).
  6. Odlagamo jih na rešetko in ohladimo.
  7. Vmes pripravimo glazuro, tako da stopimo obe masli, primešamo sladilo Sukrin Melis in na koncu še beljakovinski prašek. Nastati mora popolnoma gladka masa.
  8. Glazuro prelijemo čez krofe ter okrasimo z grobo kokosovo moko in nalistanimi mandlji.
Nasveti

Comments are closed.