LCHF-krofi

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
LCHF-krofi po tem receptu so presenetljivo dobri in izmed vseh, kar sem jih poizkusila, še najbolj podobni navadnim krofom. So brez moke in dodanega sladkorja, ocvrti v kokosovi maščobi in polnjeni z marelično marmelado brez dodanega sladkorja Sukrin. In kar je ravno tako pomembno, zelo enostavno jih je pripraviti.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF-krofi
Sestavineza 10 krofov
Postopek
  1. Kremni sir premešamo s kislo smetano in jajci. Postopoma dodajamo suhe sestavine in ves čas mešamo. Maso pustimo počivati ca. 10 minut, nato iz nje oblikujemo 10 krofov (ca. 5 cm premera), vmes si roke po potrebi (če se masa prijema) splaknemo z mrzlo vodo.
  2. Nato v srednje veliki posodi (tako, da gre vanjo 5 krofov) stopimo kokosovo maščobo. Jakost nastavimo nekje na polovico (stopnja 5 pri električni kuhalni plošči). Temperaturo maščobe preverimo tako, da vanjo potopimo leseno kuhalnico – delati se morajo majhni mehurčki.
  3. Krofe polagamo v maščobo in jih na vsaki strani cvremo nekaj minut. Nato jih odložimo na krožnik s papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba. Ohladimo in napolnimo z marelično marmelado.
Nasveti
  • Namesto sezamove moke lahko uporabite razmaščeno mandljevo moko.
  • Prava temperatura kokosove maščobe je ključna za uspeh. Če bo prevroča, se bodo krofi prismodili, če bo prehladna, se bodo napili z njo.
LCHF-krofi
LCHF-krofi po tem receptu so presenetljivo dobri in izmed vseh, kar sem jih poizkusila, še najbolj podobni navadnim krofom. So brez moke in dodanega sladkorja, ocvrti v kokosovi maščobi in polnjeni z marelično marmelado brez dodanega sladkorja Sukrin. In kar je ravno tako pomembno, zelo enostavno jih je pripraviti.Avtor:Staša Grom
Sestavineza 10 krofov
Postopek
  1. Kremni sir premešamo s kislo smetano in jajci. Postopoma dodajamo suhe sestavine in ves čas mešamo. Maso pustimo počivati ca. 10 minut, nato iz nje oblikujemo 10 krofov (ca. 5 cm premera), vmes si roke po potrebi (če se masa prijema) splaknemo z mrzlo vodo.
  2. Nato v srednje veliki posodi (tako, da gre vanjo 5 krofov) stopimo kokosovo maščobo. Jakost nastavimo nekje na polovico (stopnja 5 pri električni kuhalni plošči). Temperaturo maščobe preverimo tako, da vanjo potopimo leseno kuhalnico – delati se morajo majhni mehurčki.
  3. Krofe polagamo v maščobo in jih na vsaki strani cvremo nekaj minut. Nato jih odložimo na krožnik s papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba. Ohladimo in napolnimo z marelično marmelado.
Nasveti
  • Namesto sezamove moke lahko uporabite razmaščeno mandljevo moko.
  • Prava temperatura kokosove maščobe je ključna za uspeh. Če bo prevroča, se bodo krofi prismodili, če bo prehladna, se bodo napili z njo.

Comments are closed.