LCHF lešnikovo-čokoladna potica

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Poleg orehove mi je ta LCHF lešnikovo-čokoladna potica med najboljšimi. Je brez moke in dodanega sladkorja ter primerna za LCHF-prehrano.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF lešnikovo-čokoladna potica
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodajamo mešanico suhih sestavin.
  2. Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo ca. pol cm. Pri valjanju si pomagamo s papirjem za peko ali prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod in nad testo. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.
  3. Nato se lotimo nadeva. Temno čokolado stopimo nad paro. Vodo, rum in sladko smetano segrejemo do vretja, prelijemo čez mlete lešnike, premešane s sladilom Sukrin Gold in dobro premešamo, dodamo tudi stopljeno temno čokolado. Na koncu primešamo beljakov sneg.
  4. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potico pritisnemo ob dno pekača.
  5. Pečemo pri 175 °C približno 35-40 minut. Nekje na polovici peke potico premažemo z mešanico rumenjaka in kisle smetane. Ohlajeno potico posujemo s sladilom Sukrin Melis.
LCHF lešnikovo-čokoladna potica
Poleg orehove mi je ta LCHF lešnikovo-čokoladna potica med najboljšimi. Je brez moke in dodanega sladkorja ter primerna za LCHF-prehrano. Avtor:Staša Grom
Sestavine
Postopek
  1. Najprej se lotimo testa. Z električnim mešalnikom premešamo kremni sir, jajca in stopljeno maslo, nato postopno dodajamo mešanico suhih sestavin.
  2. Testo z rokami zgnetemo v kroglo in ga za eno uro shranimo v hladilnik, nato ga razvaljamo v pravokotno obliko, debelo ca. pol cm. Pri valjanju si pomagamo s papirjem za peko ali prozorno plastično folijo za živila, ki jo položimo pod in nad testo. Daljša stranica testa naj bo dolga ca. 28 cm.
  3. Nato se lotimo nadeva. Temno čokolado stopimo nad paro. Vodo, rum in sladko smetano segrejemo do vretja, prelijemo čez mlete lešnike, premešane s sladilom Sukrin Gold in dobro premešamo, dodamo tudi stopljeno temno čokolado. Na koncu primešamo beljakov sneg.
  4. Nadev naložimo na razvaljano testo, ki ga s pomočjo plastične folije ali papirja za peko tesno zvijemo. Potico damo v ožji pekač z daljšo stranico ca. 28 cm, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Potico pritisnemo ob dno pekača.
  5. Pečemo pri 175 °C približno 35-40 minut. Nekje na polovici peke potico premažemo z mešanico rumenjaka in kisle smetane. Ohlajeno potico posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Nasveti

Comments are closed.