LCHF-miške

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Po tem receptu pripravljene LCHF-miške bez moke in dodanega sladkorja so boljše od navadnih! Priprava je enostavna in se je lahko loti vsakdo, sploh pa tisti, ki se bojite lotiti se LCHF-krofov. Prednost v primerjavi s krofi? LCHF-mišk lahko pojeste večje število 😝😋
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
LCHF-miške
Sestavineza ca. 30 mišk
Postopek
  1. Kremni sir premešamo s kislo smetano in jajci. Postopoma dodajamo suhe sestavine in ves čas mešamo. Maso pustimo počivati ca. 10 minut.
  2. Nato v srednje veliki posodi stopimo kokosovo maščobo. Jakost nastavimo nekje na polovico (stopnja 5 pri električni kuhalni plošči). Temperaturo maščobe preverimo tako, da vanjo potopimo leseno kuhalnico – delati se morajo majhni mehurčki.
  3. S čajno žličko oblikujemo majhne kepice in jih polagamo v maščobo. Na vsaki strani jih cvremo nekaj minut. Nato jih odložimo na krožnik s papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba. Ohladimo in posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Nasveti
  • Namesto sezamove moke lahko uporabite razmaščeno mandljevo moko.
  • Prava temperatura kokosove maščobe je ključna za uspeh. Če bo prevroča, se bodo miške prismodile, če bo prehladna, se bodo napile z njo.
LCHF-miške
Po tem receptu pripravljene LCHF-miške bez moke in dodanega sladkorja so boljše od navadnih! Priprava je enostavna in se je lahko loti vsakdo, sploh pa tisti, ki se bojite lotiti se LCHF-krofov. Prednost v primerjavi s krofi? LCHF-mišk lahko pojeste večje število 😝😋Avtor:Staša Grom
Sestavineza ca. 30 mišk
Postopek
  1. Kremni sir premešamo s kislo smetano in jajci. Postopoma dodajamo suhe sestavine in ves čas mešamo. Maso pustimo počivati ca. 10 minut.
  2. Nato v srednje veliki posodi stopimo kokosovo maščobo. Jakost nastavimo nekje na polovico (stopnja 5 pri električni kuhalni plošči). Temperaturo maščobe preverimo tako, da vanjo potopimo leseno kuhalnico – delati se morajo majhni mehurčki.
  3. S čajno žličko oblikujemo majhne kepice in jih polagamo v maščobo. Na vsaki strani jih cvremo nekaj minut. Nato jih odložimo na krožnik s papirnato brisačo, da se vpije odvečna maščoba. Ohladimo in posujemo s sladilom Sukrin Melis.
Nasveti
  • Namesto sezamove moke lahko uporabite razmaščeno mandljevo moko.
  • Prava temperatura kokosove maščobe je ključna za uspeh. Če bo prevroča, se bodo miške prismodile, če bo prehladna, se bodo napile z njo.

Comments are closed.