LCHF-mozartove kroglice

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
LCHF-mozartove kroglice so eni izmed najboljših pralinejev, kar sem jih kdaj naredila, si je pa treba vzeti malo več potrpljenja za pripravo. Ampak trud je na koncu poplačan. Te res odlične kroglice so brez dodanega sladkorja in primerne za prehrano LCHF.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF-mozartove kroglice
Sestavine
Postopek
  1. Najprej pripravimo nugat, tako da stopimo maslo ter ga premešamo z lešnikovim namazom s kakavom, mletimi lešniki in sladilom Sukrin Melis. Maso postavimo v hladilnik, da se strdi.
  2. Zeleno plast pripravimo tako, da čim bolj fino zmeljemo pistacije ter jim dodamo marcipan in dobro zgnetemo.
  3. Ko je nugat dovolj trd, s pomočjo žličke naredimo majhne kroglice (ca. 1 cm premera). za nekaj minut jih postavimo v zamrzovalno skrinjo. Iz pistacijevega marcipana prav tako naredimo kroglice in jih sploščimo, tako da je plast debela nekaj milimetrov, premer pa ca. 3 cm. S to plastjo obdamo nugatove kroglice. Tako nastale zelene kroglice obdamo s tanko plastjo marcipana.
  4. Kroglice postavimo v zamrzovalno skrinjo, vmes pa nad soparo stopimo temno čokolado in odstavimo. Nato kroglice z vilicami pomakamo v stopljeno čokolado. Odlagamo jih na pladenj s papirjem za peko, posujemo z mletimi pistacijami in počakamo, da se čokolada strdi. Hranimo jih v hladilniku.
LCHF-mozartove kroglice
LCHF-mozartove kroglice so eni izmed najboljših pralinejev, kar sem jih kdaj naredila, si je pa treba vzeti malo več potrpljenja za pripravo. Ampak trud je na koncu poplačan. Te res odlične kroglice so brez dodanega sladkorja in primerne za prehrano LCHF.Avtor:Staša Grom
Sestavine
Postopek
  1. Najprej pripravimo nugat, tako da stopimo maslo ter ga premešamo z lešnikovim namazom s kakavom, mletimi lešniki in sladilom Sukrin Melis. Maso postavimo v hladilnik, da se strdi.
  2. Zeleno plast pripravimo tako, da čim bolj fino zmeljemo pistacije ter jim dodamo marcipan in dobro zgnetemo.
  3. Ko je nugat dovolj trd, s pomočjo žličke naredimo majhne kroglice (ca. 1 cm premera). za nekaj minut jih postavimo v zamrzovalno skrinjo. Iz pistacijevega marcipana prav tako naredimo kroglice in jih sploščimo, tako da je plast debela nekaj milimetrov, premer pa ca. 3 cm. S to plastjo obdamo nugatove kroglice. Tako nastale zelene kroglice obdamo s tanko plastjo marcipana.
  4. Kroglice postavimo v zamrzovalno skrinjo, vmes pa nad soparo stopimo temno čokolado in odstavimo. Nato kroglice z vilicami pomakamo v stopljeno čokolado. Odlagamo jih na pladenj s papirjem za peko, posujemo z mletimi pistacijami in počakamo, da se čokolada strdi. Hranimo jih v hladilniku.
Nasveti

Comments are closed.