LCHF orehova torta s kavno kremo

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Poznate Sukrinove »tortice v skodelici«, ki se pripravijo v mikrovalovni pečici? Velikokrat me kdo vpraša, če se da iz njih pripraviti tudi navaden biskvit – v navadni pečici. Seveda! Dodala sem nekaj sestavin in spekla odličen orehov biskvit brez moke in dodanega sladkorja. Ljubitelji kave – ta LCHF orehova torta s kavno kremo je res dobra, poskusite!
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF orehova torta s kavno kremo
Sestavineza torto premera ca. 22 cm
Postopek
  1. Najprej pripravimo biskvit. Beljake in rumenjake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto umešamo. Primešamo jim vodo in sladko smetano ter dodamo mešanico Cake in a cup. Na koncu ročno umešamo beljakov sneg. Orehe sesekljamo ali grobo zmeljemo in jih primešamo biskvitni mešanici.
  2. Maso nadevamo v pekač s papirjem za peko in namaščenimi robovi ter pečemo 20-25 minut pri 180 °C. Ohladimo, odstranimo papir za peko, vrnemo v tortni model in namočimo z mešanico sladke smetane in vode.
  3. Nato pripravimo kavno kremo. 50 ml sladke smetane segrejemo in v njej raztopimo instant kavo. Mascarpone premešamo s kavno mešanico, sladilom Sukrin Melis, Sukrin sirupom, rumom in želatino. Preostalo sladko smetano (250 ml) stepemo in primešamo h kavni kremi. Kremo namažemo prek biskvita.
  4. Čokoladni mousse pripravimo tako, da vsebino vrečke premešamo z mešanico sladke smetane in vode. Namažemo ga prek kavne kreme in lepo poravnamo.
  5. Orehov krokant pripravimo tako, da stopimo sladilo Sukrin Gold, primešamo orehe in cimet, mešanico vlijemo na desko za rezanje s papirjem za peko, ohladimo in sesekljamo ter posujemo po vrhu torte. Torto za vsaj 4 ure shranimo v hladilnik, še bolje čez noč.
LCHF orehova torta s kavno kremo
Poznate Sukrinove »tortice v skodelici«, ki se pripravijo v mikrovalovni pečici? Velikokrat me kdo vpraša, če se da iz njih pripraviti tudi navaden biskvit – v navadni pečici. Seveda! Dodala sem nekaj sestavin in spekla odličen orehov biskvit brez moke in dodanega sladkorja. Ljubitelji kave – ta LCHF orehova torta s kavno kremo je res dobra, poskusite! Avtor:Staša Grom
Sestavineza torto premera ca. 22 cm
Postopek
  1. Najprej pripravimo biskvit. Beljake in rumenjake ločimo. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto umešamo. Primešamo jim vodo in sladko smetano ter dodamo mešanico Cake in a cup. Na koncu ročno umešamo beljakov sneg. Orehe sesekljamo ali grobo zmeljemo in jih primešamo biskvitni mešanici.
  2. Maso nadevamo v pekač s papirjem za peko in namaščenimi robovi ter pečemo 20-25 minut pri 180 °C. Ohladimo, odstranimo papir za peko, vrnemo v tortni model in namočimo z mešanico sladke smetane in vode.
  3. Nato pripravimo kavno kremo. 50 ml sladke smetane segrejemo in v njej raztopimo instant kavo. Mascarpone premešamo s kavno mešanico, sladilom Sukrin Melis, Sukrin sirupom, rumom in želatino. Preostalo sladko smetano (250 ml) stepemo in primešamo h kavni kremi. Kremo namažemo prek biskvita.
  4. Čokoladni mousse pripravimo tako, da vsebino vrečke premešamo z mešanico sladke smetane in vode. Namažemo ga prek kavne kreme in lepo poravnamo.
  5. Orehov krokant pripravimo tako, da stopimo sladilo Sukrin Gold, primešamo orehe in cimet, mešanico vlijemo na desko za rezanje s papirjem za peko, ohladimo in sesekljamo ter posujemo po vrhu torte. Torto za vsaj 4 ure shranimo v hladilnik, še bolje čez noč.
Nasveti

Comments are closed.