LCHF Oreo piškoti

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Le kdo ne pozna slavnih Oreo piškotov. Ste za LCHF različico? Odlični so, pa čeprav brez moke in dodanega sladkorja.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
LCHF Oreo piškoti
Sestavine
  • Sestavine za piškote:
  • 100 g mletih lešnikov
  • 60 g grobe kokosove moke
  • 30 g grobo mletih kakavovih zrn*
  • 1 žlička indijskega trpotca
  • 4 žlice sladila Sukrin Melis
  • 4 žlice kakava
  • 1 jajce
  • 1 žlička vanilje v prahu
  • 60 g zmehčanega masla
  • 15 g zmehčanega kakavovega masla
  • Sestavine za kremo:
  • 200 g kremnega sira
  • 30 g zmehčanega masla
  • 1 žlička vanilje v prahu
  • 10 g zmehčanega kakavovega masla
  • 1 žlica sladila Sukrin
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave piškotov. V srednje veliki posodi premešamo vse suhe sestavine. Posebej premešamo maslo in jajce ter dodamo k suhim sestavinam. Maso oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in vsaj za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato testo razvaljamo med dvema listoma papirja za peko na približno pol cm debeline. Z modelčkom izrežemo krogce, jih položimo na papir za peko in pečemo ca. 12 minut pri 185 st. C.
  2. Nato se lotimo kreme. Kremni sir dobro premešamo, da se zmehča in mu dodamo ostale sestavine za kremo. Dobro premešamo in krema je gotova.
  3. Na polovico popolnoma ohlajenih piškotov namažemo kremo in po dva stisnemo skupaj (enega s kremo, enega brez). Piškote shranimo v hladilnik, da se krema strdi.
  4. * Kakavova zrna je najbolje zmleti v mlinčku za kavo
    ** Sir tipa Philadelphia
Nasveti

Avtor: Tadej Miholič

LCHF Oreo piškoti
Le kdo ne pozna slavnih Oreo piškotov. Ste za LCHF različico? Odlični so, pa čeprav brez moke in dodanega sladkorja.
Sestavine
  • Sestavine za piškote:
  • 100 g mletih lešnikov
  • 60 g grobe kokosove moke
  • 30 g grobo mletih kakavovih zrn*
  • 1 žlička indijskega trpotca
  • 4 žlice sladila Sukrin Melis
  • 4 žlice kakava
  • 1 jajce
  • 1 žlička vanilje v prahu
  • 60 g zmehčanega masla
  • 15 g zmehčanega kakavovega masla
  • Sestavine za kremo:
  • 200 g kremnega sira
  • 30 g zmehčanega masla
  • 1 žlička vanilje v prahu
  • 10 g zmehčanega kakavovega masla
  • 1 žlica sladila Sukrin
Postopek
  1. Najprej se lotimo priprave piškotov. V srednje veliki posodi premešamo vse suhe sestavine. Posebej premešamo maslo in jajce ter dodamo k suhim sestavinam. Maso oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in vsaj za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato testo razvaljamo med dvema listoma papirja za peko na približno pol cm debeline. Z modelčkom izrežemo krogce, jih položimo na papir za peko in pečemo ca. 12 minut pri 185 st. C.
  2. Nato se lotimo kreme. Kremni sir dobro premešamo, da se zmehča in mu dodamo ostale sestavine za kremo. Dobro premešamo in krema je gotova.
  3. Na polovico popolnoma ohlajenih piškotov namažemo kremo in po dva stisnemo skupaj (enega s kremo, enega brez). Piškote shranimo v hladilnik, da se krema strdi.
  4. * Kakavova zrna je najbolje zmleti v mlinčku za kavo
    ** Sir tipa Philadelphia
Nasveti

Avtor: Tadej Miholič

Komentiraj