STAŠINA FIT KUHINJA
LCHF Oreo piškoti
Sestavine za:
  • 100 g mletih lešnikov
  • 60 g grobe kokosove moke
  • 30 g grobo mletih kakavovih zrn*
  • 1 žlička indijskega trpotca
  • 4 žlice sladila Sukrin Melis
  • 4 žlice kakava
  • 1 jajce
  • 1 žlička vanilje v prahu
  • 60 g zmehčanega masla
  • 15 g zmehčanega kakavovega masla
  • 200 g kremnega sira
  • 30 g zmehčanega masla
  • 1 žlička vanilje v prahu
  • 10 g zmehčanega kakavovega masla
  • 1 žlica sladila Sukrin
Priprava
  1. Najprej se lotimo priprave piškotov. V srednje veliki posodi premešamo vse suhe sestavine. Posebej premešamo maslo in jajce ter dodamo k suhim sestavinam. Maso oblikujemo v kroglo, zavijemo v folijo in vsaj za 30 minut postavimo v hladilnik. Nato testo razvaljamo med dvema listoma papirja za peko na približno pol cm debeline. Z modelčkom izrežemo krogce, jih položimo na papir za peko in pečemo ca. 12 minut pri 185 st. C.
  2. Nato se lotimo kreme. Kremni sir dobro premešamo, da se zmehča in mu dodamo ostale sestavine za kremo. Dobro premešamo in krema je gotova.
  3. Na polovico popolnoma ohlajenih piškotov namažemo kremo in po dva stisnemo skupaj (enega s kremo, enega brez). Piškote shranimo v hladilnik, da se krema strdi.
  4. * Kakavova zrna je najbolje zmleti v mlinčku za kavo
    ** Sir tipa Philadelphia
Opombe

Avtor: Tadej Miholič

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene