LCHF skutna tortica

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Preprosta LCHF skutna tortica, pripravljena iz mešanice za low-carb biskvitno pecivo Sukrin Baking Mix. Tortica je brez žitne moke in dodanega sladkorja ter primerna za prehrano LCHF.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF skutna tortica
Sestavine
  • Sestavine za biskvit (premer ca. 22 cm)
  • 4 jajca
  • 100 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpona
  • pol zavitka low-carb mešanice za peko peciva Sukrin Baking Mix
  • 200 g svežega jagodičevja
  • Sestavine za skutno kremo
  • 500 g nepasirane skute
  • 200 g kisle smetane
  • 250 ml sladke smetane
  • 4 žlice sladila Sukrin Melis
  • nastrgana limonina lupinica
  • 1 instant želatina fix
  • 2 žlici ruma po želji
Postopek
  1. Najprej se lotimo biskvita. Jajca penasto umešamo, dodamo sladko smetano, mascarpone in na koncu še mešanico Sukrin Baking Mix. Maso damo v namaščen tortni model (ca. 22 cm premera), posujemo z jagodičevjem in pečemo 30 minut.
  2. Kremo pripravimo tako, da skuto premešamo s kislo smetano, sladilom Sukrin Melis, limonino lupinico, želatino fix in rumom po želji, na koncu pa ročno primešamo stepeno sladko smetano.
  3. Skutno kremo naložimo v pekač in damo čez noč v hladilnik, nato tortico poljubno okrasimo, najbolje s svežim jagodičevjem.
LCHF skutna tortica
Preprosta LCHF skutna tortica, pripravljena iz mešanice za low-carb biskvitno pecivo Sukrin Baking Mix. Tortica je brez žitne moke in dodanega sladkorja ter primerna za prehrano LCHF. Avtor:Staša Grom
Sestavine
  • Sestavine za biskvit (premer ca. 22 cm)
  • 4 jajca
  • 100 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpona
  • pol zavitka low-carb mešanice za peko peciva Sukrin Baking Mix
  • 200 g svežega jagodičevja
  • Sestavine za skutno kremo
  • 500 g nepasirane skute
  • 200 g kisle smetane
  • 250 ml sladke smetane
  • 4 žlice sladila Sukrin Melis
  • nastrgana limonina lupinica
  • 1 instant želatina fix
  • 2 žlici ruma po želji
Postopek
  1. Najprej se lotimo biskvita. Jajca penasto umešamo, dodamo sladko smetano, mascarpone in na koncu še mešanico Sukrin Baking Mix. Maso damo v namaščen tortni model (ca. 22 cm premera), posujemo z jagodičevjem in pečemo 30 minut.
  2. Kremo pripravimo tako, da skuto premešamo s kislo smetano, sladilom Sukrin Melis, limonino lupinico, želatino fix in rumom po želji, na koncu pa ročno primešamo stepeno sladko smetano.
  3. Skutno kremo naložimo v pekač in damo čez noč v hladilnik, nato tortico poljubno okrasimo, najbolje s svežim jagodičevjem.
Nasveti

Comments are closed.