LCHF tiramisu torta

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Tiramisu te dvigne in poživi. Tu je preprosta LCHF različica tiramisu torte.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF tiramisu torta
Sestavine
Postopek
Biskvit
  1. Ločimo beljake in rumenjake.
  2. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake premešamo s sladilom Sukrin, da narastejo, nato primešamo mascarpone.
  3. Rumenjakovi mešanici nato izmenično primešamo mlete mandlje in beljakov sneg.
  4. Biskvit pečemo v tortnem modlu s papirjem za peko 20 minut pri 175 °C.
  5. Ohladimo, odstranimo papir za peko, prerežemo na dva oblata in enega vrnemo v pekač.
Krema
  1. Rumenjake in beljake ločimo.
  2. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin in vaniljevim izvlečkom, nato primešamo maskarpone, želatino fix, na koncu pa z metlico previdno primešamo beljakov sneg.
Sestavljanje torte
  1. Kavo premešamo z rumom in z njo namočimo biskvit.
  2. Naložimo kremo in čez poveznemo drugi oblat, ki ga prav tako namočimo s kavo.
  3. Torto premažemo s stepeno sladko smetano, posujemo s kakavom in shranimo za nekaj ur (najbolje čez noč) v hladilnik.
LCHF tiramisu torta
Tiramisu te dvigne in poživi. Tu je preprosta LCHF različica tiramisu torte.
Sestavine
Postopek
Biskvit
  1. Ločimo beljake in rumenjake.
  2. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake premešamo s sladilom Sukrin, da narastejo, nato primešamo mascarpone.
  3. Rumenjakovi mešanici nato izmenično primešamo mlete mandlje in beljakov sneg.
  4. Biskvit pečemo v tortnem modlu s papirjem za peko 20 minut pri 175 °C.
  5. Ohladimo, odstranimo papir za peko, prerežemo na dva oblata in enega vrnemo v pekač.
Krema
  1. Rumenjake in beljake ločimo.
  2. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin in vaniljevim izvlečkom, nato primešamo maskarpone, želatino fix, na koncu pa z metlico previdno primešamo beljakov sneg.
Sestavljanje torte
  1. Kavo premešamo z rumom in z njo namočimo biskvit.
  2. Naložimo kremo in čez poveznemo drugi oblat, ki ga prav tako namočimo s kavo.
  3. Torto premažemo s stepeno sladko smetano, posujemo s kakavom in shranimo za nekaj ur (najbolje čez noč) v hladilnik.
Nasveti

Comments are closed.