STAŠINA FIT KUHINJA
LCHF tiramisu torta
Sestavine za:
  • 900g sira maskarpone
  • 4 jajca
  • 8žlic sladila Sukrin
  • vaniljev izvleček
  • 2vrečki želatine fix
  • 1skodelica moćne črne kave
  • 2žlici ruma
  • 400ml sladke smetane
  • kakav v prahu
Priprava
Biskvit
  1. Ločimo beljake in rumenjake.
  2. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake premešamo s sladilom Sukrin, da narastejo, nato primešamo mascarpone.
  3. Rumenjakovi mešanici nato izmenično primešamo mlete mandlje in beljakov sneg.
  4. Biskvit pečemo v tortnem modlu s papirjem za peko 20 minut pri 175 °C.
  5. Ohladimo, odstranimo papir za peko, prerežemo na dva oblata in enega vrnemo v pekač.
Krema
  1. Rumenjake in beljake ločimo.
  2. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin in vaniljevim izvlečkom, nato primešamo maskarpone, želatino fix, na koncu pa z metlico previdno primešamo beljakov sneg.
Sestavljanje torte
  1. Kavo premešamo z rumom in z njo namočimo biskvit.
  2. Naložimo kremo in čez poveznemo drugi oblat, ki ga prav tako namočimo s kavo.
  3. Torto premažemo s stepeno sladko smetano, posujemo s kakavom in shranimo za nekaj ur (najbolje čez noč) v hladilnik.
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene