LCHF tiramisu

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Tiramisu je enostavna sladica, tudi njegova LCHF-različica se od izvirnika v tem ne razlikuje. Namesto kupljenih savojskih piškotov uporabite domače, ki jih spečete sami. Tako boste pripravili odličen tiramisu brez moke in dodanega sladkorja. Ker so domači savojski piškoti brez moke mehkejši in tanjši od kupljenih, sem spodnjo plast nadomestila z LCHF-biskvitom.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
LCHF tiramisu
Sestavine
Postopek
  1. Najprej spečemo biskvit. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake premešamo s sladilom Sukrin. Rumenjakom nato izmenično primešamo mešanico kokosove moke in mletih mandljev ter beljakov sneg. Biskvit pečemo v pekaču s papirjem za peko 15 minut pri 180 °C. Ohladimo, odstranimo papir za peko in biskvit vrnemo v pekač.
  2. Nato se lotimo peke piškotov. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem mu dodamo polovico sladila Sukrin. Preostalo sladilo dodamo k rumenjakom in stepamo, dokler zmes ne postane gosta in svetlo rumena. Beljake z lopatko previdno primešamo k rumenjakom, nato počasi primešamo mlete mandlje in mandljevo moko s pecilnim praškom.
  3. S testom napolnimo vrečko, ji odrežemo vogal in testo v velikosti 2 x 9 cm nabrizgamo na pekač s papirjem za peko. Pazimo, da je med piškoti dovolj prostora. Piškote pečemo 5 minut pri 210 °C, nato jih potresemo z malo sladila Sukrin in pečemo še 5 minut.
  4. Piškote popolnoma ohladimo in previdno odstranimo s papirja za peko.
  5. Nato pripravimo kremo. Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin in vaniljevim izvlečkom, nato primešamo maskarpone in na koncu ročno previdno primešamo beljakov sneg.
  6. Kavo premešamo z rumom in z njo namočimo biskvit. Naložimo polovico kreme in jo prekrijemo s piškoti, namočenimi v kavo (če kakšen ostane, ga pohrustamo). 😊 Naložimo preostanek kreme in poravnamo.
  7. Tiramisu premažemo s stepeno sladko smetano, posujemo s kakavom in shranimo za nekaj ur v hladilnik.
LCHF tiramisu
Tiramisu je enostavna sladica, tudi njegova LCHF-različica se od izvirnika v tem ne razlikuje. Namesto kupljenih savojskih piškotov uporabite domače, ki jih spečete sami. Tako boste pripravili odličen tiramisu brez moke in dodanega sladkorja. Ker so domači savojski piškoti brez moke mehkejši in tanjši od kupljenih, sem spodnjo plast nadomestila z LCHF-biskvitom.Avtor:Staša Grom
Sestavine
Postopek
  1. Najprej spečemo biskvit. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake premešamo s sladilom Sukrin. Rumenjakom nato izmenično primešamo mešanico kokosove moke in mletih mandljev ter beljakov sneg. Biskvit pečemo v pekaču s papirjem za peko 15 minut pri 180 °C. Ohladimo, odstranimo papir za peko in biskvit vrnemo v pekač.
  2. Nato se lotimo peke piškotov. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem mu dodamo polovico sladila Sukrin. Preostalo sladilo dodamo k rumenjakom in stepamo, dokler zmes ne postane gosta in svetlo rumena. Beljake z lopatko previdno primešamo k rumenjakom, nato počasi primešamo mlete mandlje in mandljevo moko s pecilnim praškom.
  3. S testom napolnimo vrečko, ji odrežemo vogal in testo v velikosti 2 x 9 cm nabrizgamo na pekač s papirjem za peko. Pazimo, da je med piškoti dovolj prostora. Piškote pečemo 5 minut pri 210 °C, nato jih potresemo z malo sladila Sukrin in pečemo še 5 minut.
  4. Piškote popolnoma ohladimo in previdno odstranimo s papirja za peko.
  5. Nato pripravimo kremo. Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin in vaniljevim izvlečkom, nato primešamo maskarpone in na koncu ročno previdno primešamo beljakov sneg.
  6. Kavo premešamo z rumom in z njo namočimo biskvit. Naložimo polovico kreme in jo prekrijemo s piškoti, namočenimi v kavo (če kakšen ostane, ga pohrustamo). 😊 Naložimo preostanek kreme in poravnamo.
  7. Tiramisu premažemo s stepeno sladko smetano, posujemo s kakavom in shranimo za nekaj ur v hladilnik.
Nasveti

Comments are closed.