STAŠINA FIT KUHINJA
LCHF tiramisu
Sestavine za:
  • 1000 g maskarponeja
  • 4 jajca
  • 8 žlic sladila Sukrin
  • vaniljev izvleček
  • 1 skodelica ohlajene kave
  • 2 žlici ruma
  • 250 ml sladke smetane
  • kakav v prahu
Priprava
  1. Najprej spečemo biskvit. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake premešamo s sladilom Sukrin. Rumenjakom nato izmenično primešamo mešanico kokosove moke in mletih mandljev ter beljakov sneg. Biskvit pečemo v pekaču s papirjem za peko 15 minut pri 180 °C. Ohladimo, odstranimo papir za peko in biskvit vrnemo v pekač.
  2. Nato se lotimo peke piškotov. Ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem mu dodamo polovico sladila Sukrin. Preostalo sladilo dodamo k rumenjakom in stepamo, dokler zmes ne postane gosta in svetlo rumena. Beljake z lopatko previdno primešamo k rumenjakom, nato počasi primešamo mlete mandlje in mandljevo moko s pecilnim praškom.
  3. S testom napolnimo vrečko, ji odrežemo vogal in testo v velikosti 2 x 9 cm nabrizgamo na pekač s papirjem za peko. Pazimo, da je med piškoti dovolj prostora. Piškote pečemo 5 minut pri 210 °C, nato jih potresemo z malo sladila Sukrin in pečemo še 5 minut.
  4. Piškote popolnoma ohladimo in previdno odstranimo s papirja za peko.
  5. Nato pripravimo kremo. Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake penasto umešamo s sladilom Sukrin in vaniljevim izvlečkom, nato primešamo maskarpone in na koncu ročno previdno primešamo beljakov sneg.
  6. Kavo premešamo z rumom in z njo namočimo biskvit. Naložimo polovico kreme in jo prekrijemo s piškoti, namočenimi v kavo (če kakšen ostane, ga pohrustamo). 😊 Naložimo preostanek kreme in poravnamo.
  7. Tiramisu premažemo s stepeno sladko smetano, posujemo s kakavom in shranimo za nekaj ur v hladilnik.
Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene