Lešnikovi pralineji

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ljubitelji lešnikov in čokolade, to je pravi recept za vas. Poskušala sem narediti bolj zdravo različico vsem znanih pralinejev Ferrero Rocher, kar mi seveda ni čisto uspelo. Vsekakor pa so pralineji, ki so nastali, naravnost odlični. So brez dodanega sladkorja in primerni za nizkohidratne diete, z malo spretnosti pa jih lahko spremenite v izvirno darilo.
Oceni:
Št. glasov: 1
Ocena: 5
Rate this recipe!
Lešnikovi pralineji
Sestavineza20pralinejev
  • 200 g mletih lešnikov
  • 20 g stopljenega masla
  • 2 žlici grenkega kakava
  • 1 žlička tekočega vaniljevega izvlečka
  • 2-3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 20 praženih lešnikov za sredico
  • 100 g temne čokolade za obliv
  • nekaj žlic sesekljanih lešnikov za dekoracijo
Postopek
  1. Mlete lešnike tako dolgo mešamo v multipraktiku, da se spremenijo v maslo. Dodamo stopljeno maslo, kakav, vaniljev izvleček in sladilo Sukrin Melis ter mešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Maso naložimo v skodelico, pokrijemo s folijo in za nekaj ur postavimo v hladilnik.
  2. Zajamemo eno žličko mase in jo sploščimo na dlani. Na sredino položimo lešnik, ki ga prekrijemo z maso, da dobimo kroglico z lešnikom v sredini. Ponavljamo, dokler ne zmanjka mase. Kroglice postavimo za nekaj časa v hladilnik, nato stopimo temno čokolado in vanjo eno za drugo previdno pomakamo kroglice, pri čemer si pomagamo z vilicami. Oblite kroglice odlagamo na folijo ali rešetko, potresemo s sesekljanimi lešniki in počakamo, da se čokoladni obliv strdi. Odstranimo morebiten odvečni obliv z nožem in pralineje postavimo v papirnate podstavke. Hranimo jih v hladilniku.
Lešnikovi pralineji
Ljubitelji lešnikov in čokolade, to je pravi recept za vas. Poskušala sem narediti bolj zdravo različico vsem znanih pralinejev Ferrero Rocher, kar mi seveda ni čisto uspelo. Vsekakor pa so pralineji, ki so nastali, naravnost odlični. So brez dodanega sladkorja in primerni za nizkohidratne diete, z malo spretnosti pa jih lahko spremenite v izvirno darilo.
Sestavineza20pralinejev
  • 200 g mletih lešnikov
  • 20 g stopljenega masla
  • 2 žlici grenkega kakava
  • 1 žlička tekočega vaniljevega izvlečka
  • 2-3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 20 praženih lešnikov za sredico
  • 100 g temne čokolade za obliv
  • nekaj žlic sesekljanih lešnikov za dekoracijo
Postopek
  1. Mlete lešnike tako dolgo mešamo v multipraktiku, da se spremenijo v maslo. Dodamo stopljeno maslo, kakav, vaniljev izvleček in sladilo Sukrin Melis ter mešamo, dokler se sestavine ne povežejo. Maso naložimo v skodelico, pokrijemo s folijo in za nekaj ur postavimo v hladilnik.
  2. Zajamemo eno žličko mase in jo sploščimo na dlani. Na sredino položimo lešnik, ki ga prekrijemo z maso, da dobimo kroglico z lešnikom v sredini. Ponavljamo, dokler ne zmanjka mase. Kroglice postavimo za nekaj časa v hladilnik, nato stopimo temno čokolado in vanjo eno za drugo previdno pomakamo kroglice, pri čemer si pomagamo z vilicami. Oblite kroglice odlagamo na folijo ali rešetko, potresemo s sesekljanimi lešniki in počakamo, da se čokoladni obliv strdi. Odstranimo morebiten odvečni obliv z nožem in pralineje postavimo v papirnate podstavke. Hranimo jih v hladilniku.
Nasveti

Comments are closed.