Limetina skutna torta z jagodami

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Če imate radi osvežilne sladice, je ta limetina skutna LCHF-torta brez moke in dodanega sladkorja prava za vas. Krema je rahla, biskvit pa je eden najboljših biskvitov brez moke, kar sem jih kdaj pripravila. Uporabila sem olupljene mlete mandlje, zato je poleg odličnega okusa zelo svetel in lepe rumene barve. Namesto biskvita, narejenega po spodnjem receptu lahko pripravite biskvit iz Sukrin low-carb mešanice Cake Mix.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Limetina skutna torta z jagodami
Sestavineza torto premera ca. 26 cm
  • Sestavine za biskvit
  • 6 jajc
  • 120 g sladila Sukrin
  • 120 g olupljenih mletih mandljev
  • pol žličke pecilnega praška
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • ščepec soli
  • Sestavine za skutno kremo z jagodami
  • 500 g jagod
  • 500 g nepasirane skute
  • 500 ml sladke smetane
  • 300 g kisle smetane ali grškega jogurta
  • 8 žlic sladila Sukrin Melis
  • sok 3 limet
  • 2 vrečki in pol želtaine fix
  • Ostalo
  • mešanica sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis za navlažitev biskvita
  • 250 ml sladke smetane
Postopek
  1. Najprej spečemo biskvit. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg (dodamo jabolčni kis in sol), rumenjake penasto umešamo s Sukrinom. Rumenjakovi mešanici z lopatico izmenično primešamo beljakov sneg in mlete mandlje s pecilnim praškom. Pečemo ga v tortnem modlu (premer 26 cm) s papirjem za peko ca. 25 minut pri 175 °C.
  2. Pečen biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in prerežemo na dva oblata. En oblat biskvita damo na podstavek in ogradimo z očiščenim obodom tortnega modla. Namočimo ga z mešanico sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis.
  3. Jagode očistimo in jih prerežemo na pol (toliko jagod, kolikor jih potrebujemo, da z njimi obložimo obod tortnega modla, ostale prihranimo za okras). Z jagodami obložimo obod tortnega modla s prerezano stranjo navzven.
  4. Nato pripravimo skutno kremo. Skuto premešamo s kislo smetano (ali grškim jogurtom), sladilom Sukrin, limetinim sokom in želatino fix. Sladko smetano stepemo posebej in jo nežno primešamo k skutni mešanici.
  5. Kremo nadevamo na biskvit in nanjo položimo preostali oblat. Malo ga navlažimo in torto vsaj za 5 ur postavimo v hladilnik.
  6. Torti pred postrežbo previdno odstranimo tortni obod ter jo okrasimo s stepeno smetano in jagodami.
Nasveti

Če želite nižjo torto, sestavine za biskvit prepolovite in specite le en oblat. V tem primeru vam torte ni treba okrasiti s stepeno smetano, nanjo dajte le jagode.

Uporabite lahko tudi neolupljene mlete mandlje.

Namesto limete lahko uporabite sok ene limone, prav tako bo piko na i dodala naribana limonina lupinica.

Namesto jagod lahko uporabite borovnice, maline ali drugo podobno sadje.

Količino sladila prilagodite svojemu okusu.

Limetina skutna torta z jagodami
Če imate radi osvežilne sladice, je ta limetina skutna LCHF-torta brez moke in dodanega sladkorja prava za vas. Krema je rahla, biskvit pa je eden najboljših biskvitov brez moke, kar sem jih kdaj pripravila. Uporabila sem olupljene mlete mandlje, zato je poleg odličnega okusa zelo svetel in lepe rumene barve. Namesto biskvita, narejenega po spodnjem receptu lahko pripravite biskvit iz Sukrin low-carb mešanice Cake Mix.Avtor:Staša Grom
Sestavineza torto premera ca. 26 cm
  • Sestavine za biskvit
  • 6 jajc
  • 120 g sladila Sukrin
  • 120 g olupljenih mletih mandljev
  • pol žličke pecilnega praška
  • 1 žlička jabolčnega kisa
  • ščepec soli
  • Sestavine za skutno kremo z jagodami
  • 500 g jagod
  • 500 g nepasirane skute
  • 500 ml sladke smetane
  • 300 g kisle smetane ali grškega jogurta
  • 8 žlic sladila Sukrin Melis
  • sok 3 limet
  • 2 vrečki in pol želtaine fix
  • Ostalo
  • mešanica sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis za navlažitev biskvita
  • 250 ml sladke smetane
Postopek
  1. Najprej spečemo biskvit. Jajca ločimo, iz beljakov stepemo trd sneg (dodamo jabolčni kis in sol), rumenjake penasto umešamo s Sukrinom. Rumenjakovi mešanici z lopatico izmenično primešamo beljakov sneg in mlete mandlje s pecilnim praškom. Pečemo ga v tortnem modlu (premer 26 cm) s papirjem za peko ca. 25 minut pri 175 °C.
  2. Pečen biskvit ohladimo, mu odstranimo papir za peko in prerežemo na dva oblata. En oblat biskvita damo na podstavek in ogradimo z očiščenim obodom tortnega modla. Namočimo ga z mešanico sladke smetane, vode in sladila Sukrin Melis.
  3. Jagode očistimo in jih prerežemo na pol (toliko jagod, kolikor jih potrebujemo, da z njimi obložimo obod tortnega modla, ostale prihranimo za okras). Z jagodami obložimo obod tortnega modla s prerezano stranjo navzven.
  4. Nato pripravimo skutno kremo. Skuto premešamo s kislo smetano (ali grškim jogurtom), sladilom Sukrin, limetinim sokom in želatino fix. Sladko smetano stepemo posebej in jo nežno primešamo k skutni mešanici.
  5. Kremo nadevamo na biskvit in nanjo položimo preostali oblat. Malo ga navlažimo in torto vsaj za 5 ur postavimo v hladilnik.
  6. Torti pred postrežbo previdno odstranimo tortni obod ter jo okrasimo s stepeno smetano in jagodami.
Nasveti

Če želite nižjo torto, sestavine za biskvit prepolovite in specite le en oblat. V tem primeru vam torte ni treba okrasiti s stepeno smetano, nanjo dajte le jagode.

Uporabite lahko tudi neolupljene mlete mandlje.

Namesto limete lahko uporabite sok ene limone, prav tako bo piko na i dodala naribana limonina lupinica.

Namesto jagod lahko uporabite borovnice, maline ali drugo podobno sadje.

Količino sladila prilagodite svojemu okusu.

Komentiraj