Lososova omaka s smetano

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Hitro pripravljena jed, ki jo lahko postrežete k LCHF-njokom (navadnim ali špinačnim) ali k čudežnim testeninam.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Lososova omaka s smetano
Sestavineza 2 osebi
  • 250 g lososovega fileja
  • nekaj žlic olivnega olja
  • 1 srednje velika rdeča čebula
  • koper
  • sol in poper
  • 250 ml sladke smetane
  • nariban parmezan
Postopek
  1. Lososov file operemo, osušimo s papirnato brisačo in narežemo na koščke.
  2. Čebulo očistimo in sesekljamo.
  3. V ponvi segrejemo olivno olje. Popečemo čebulo, da postekleni, nato dodamo koščke lososa in ga na hitro popečemo.
  4. Dodamo sol, poper in koper ter zalijemo s sladko smetano. Kuhamo ca. 5 minut pri zmerni temperaturi.
  5. Omako postrežemo s poljubno prilogo in potresemo z naribanim parmezanom.
Lososova omaka s smetano
Hitro pripravljena jed, ki jo lahko postrežete k LCHF-njokom (navadnim ali špinačnim) ali k čudežnim testeninam. Avtor:Staša Grom
Sestavineza 2 osebi
  • 250 g lososovega fileja
  • nekaj žlic olivnega olja
  • 1 srednje velika rdeča čebula
  • koper
  • sol in poper
  • 250 ml sladke smetane
  • nariban parmezan
Postopek
  1. Lososov file operemo, osušimo s papirnato brisačo in narežemo na koščke.
  2. Čebulo očistimo in sesekljamo.
  3. V ponvi segrejemo olivno olje. Popečemo čebulo, da postekleni, nato dodamo koščke lososa in ga na hitro popečemo.
  4. Dodamo sol, poper in koper ter zalijemo s sladko smetano. Kuhamo ca. 5 minut pri zmerni temperaturi.
  5. Omako postrežemo s poljubno prilogo in potresemo z naribanim parmezanom.
Nasveti

Comments are closed.