Low-carb müsli brez žit

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ideja za müsli brez žit se mi je porodila, ko sem dobila nekaj vprašanj, kaj jesti zjutraj namesto kosmičev. Sicer obstajajo t. i. paleo müsliji, ampak večinoma imajo zraven med in suho sadje, kar prispeva kar nekaj sladkorja. Zato sem se odločila, da ga naredim sama z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin. Ker ima Sukrin tako rekoč enake lastnosti kot sladkor, je bilo enostavno in nastal je zares odličen müsli. Vsi, ki so preizkusili recept, so bili navdušeni.
Oceni:
Št. glasov: 2
Ocena: 5
Rate this recipe!
Low-carb müsli brez žit
Sestavineza4porcije
  • nekaj žlic mešanih oreškov
  • nekaj žlic kokosovih kosmičev
  • 1 žlica sladila Sukrin
  • ščepec vanilje v prahu
  • ščepec cimeta
  • 2 rebri temne čokolade
  • 1 manjši košček kokosove maščobe
  • 1 žlica chia semen (po želji)
Postopek
  1. Teflonsko ponev segrejemo in v njej raztopimo kokosovo maščobo. Dodamo oreške, kokosove kosmiče, vaniljo v prahu in cimet ter posujemo s sladilom Sukrin. Sladilo se hitro raztopi, zato ves čas mešamo, da se ne prismodi, pazimo tudi, da temperatura ni previsoka.
  2. Ko sladilo Sukrin karamelizira, odstavimo, ohladimo in na večji deski sesekljamo. Pretresemo v posodo, dodamo sesekljano temno čokolado in chio (po želji).
Low-carb müsli brez žit
Ideja za müsli brez žit se mi je porodila, ko sem dobila nekaj vprašanj, kaj jesti zjutraj namesto kosmičev. Sicer obstajajo t. i. paleo müsliji, ampak večinoma imajo zraven med in suho sadje, kar prispeva kar nekaj sladkorja. Zato sem se odločila, da ga naredim sama z naravnim sladilom brez kalorij Sukrin. Ker ima Sukrin tako rekoč enake lastnosti kot sladkor, je bilo enostavno in nastal je zares odličen müsli. Vsi, ki so preizkusili recept, so bili navdušeni.
Sestavineza4porcije
  • nekaj žlic mešanih oreškov
  • nekaj žlic kokosovih kosmičev
  • 1 žlica sladila Sukrin
  • ščepec vanilje v prahu
  • ščepec cimeta
  • 2 rebri temne čokolade
  • 1 manjši košček kokosove maščobe
  • 1 žlica chia semen (po želji)
Postopek
  1. Teflonsko ponev segrejemo in v njej raztopimo kokosovo maščobo. Dodamo oreške, kokosove kosmiče, vaniljo v prahu in cimet ter posujemo s sladilom Sukrin. Sladilo se hitro raztopi, zato ves čas mešamo, da se ne prismodi, pazimo tudi, da temperatura ni previsoka.
  2. Ko sladilo Sukrin karamelizira, odstavimo, ohladimo in na večji deski sesekljamo. Pretresemo v posodo, dodamo sesekljano temno čokolado in chio (po želji).
Nasveti

Komentiraj