Malinova panakota

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Vam je všeč panakota? Maline pri panakoti najpogosteje uporabim za preliv, tokrat pa sem panakoto naredila tako, da sem jih primešala k smetani. Odlična je, poskusite, je namreč popolnoma brez dodanega sladkorja in primerna za prehrano LCHF.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Malinova panakota
Sestavinetri manjše ali dve večji panna cotti
  • 200 g zamrznjenih ali svežih malin
  • 250 ml tekoče sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok
  • 3 listi želatine
  • poljubna dekoracija
Postopek
  1. Maline damo v kozico in jih pričnemo segrevati. Dodamo jim sladilo Sukrin Melis, premešamo in segrevamo, dokler ne postanejo tekoče. Odstavimo, malo ohladimo in jih zmiksamo do stopnje, ko je masa popolnoma gladka. Malinovo maso pretočimo v merilno posodo, mora je biti ca. 200 ml, če je je več, bomo uporabili manj smetane, sicer pa več – skupne mase mora biti 450 ml.
  2. Sladko smetano s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja in kuhamo nekaj minut. Odstavimo in dodamo želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Nato primešamo malinovo maso.
  3. Maso pretočimo v dva ali tri lončke za puding/panakoto, ki smo jih prej splaknili s hladno vodo. Panakote vsaj za štiri ure postavimo v hladilnik. Pred postrežbo lončke za nekaj sekund pomočimo v vročo vodo, da panakoto lažje stresemo na krožnik. Po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in malinami.
Malinova panakota
Vam je všeč panakota? Maline pri panakoti najpogosteje uporabim za preliv, tokrat pa sem panakoto naredila tako, da sem jih primešala k smetani. Odlična je, poskusite, je namreč popolnoma brez dodanega sladkorja in primerna za prehrano LCHF.
Sestavinetri manjše ali dve večji panna cotti
  • 200 g zamrznjenih ali svežih malin
  • 250 ml tekoče sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok
  • 3 listi želatine
  • poljubna dekoracija
Postopek
  1. Maline damo v kozico in jih pričnemo segrevati. Dodamo jim sladilo Sukrin Melis, premešamo in segrevamo, dokler ne postanejo tekoče. Odstavimo, malo ohladimo in jih zmiksamo do stopnje, ko je masa popolnoma gladka. Malinovo maso pretočimo v merilno posodo, mora je biti ca. 200 ml, če je je več, bomo uporabili manj smetane, sicer pa več – skupne mase mora biti 450 ml.
  2. Sladko smetano s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja in kuhamo nekaj minut. Odstavimo in dodamo želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Nato primešamo malinovo maso.
  3. Maso pretočimo v dva ali tri lončke za puding/panakoto, ki smo jih prej splaknili s hladno vodo. Panakote vsaj za štiri ure postavimo v hladilnik. Pred postrežbo lončke za nekaj sekund pomočimo v vročo vodo, da panakoto lažje stresemo na krožnik. Po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in malinami.
Nasveti

Comments are closed.