Malinova panna cotta

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Vam je všeč panna cotta? Maline pri panna cotti najpogosteje uporabim za preliv, tokrat pa sem panna cotto naredila tako, da sem jih primešala k smetani. Odlična je, poskusite, je namreč popolnoma brez dodanega sladkorja in primerna za prehrano LCHF.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Malinova panna cotta
Sestavinetri manjše ali dve večji panna cotti
  • 200 g zamrznjenih ali svežih malin
  • 250 ml tekoče sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok
  • 3 listi želatine
  • poljubna dekoracija
Postopek
  1. Maline damo v kozico in jih pričnemo segrevati. Dodamo jim sladilo Sukrin Melis, premešamo in segrevamo, dokler ne postanejo tekoče. Odstavimo, malo ohladimo in jih zmiksamo do stopnje, ko je masa popolnoma gladka. Malinovo maso pretočimo v merilno posodo, mora je biti ca. 200 ml, če je je več, bomo uporabili manj smetane, sicer pa več – skupne mase mora biti 450 ml.
  2. Sladko smetano s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja in kuhamo nekaj minut. Odstavimo in dodamo želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Nato primešamo malinovo maso.
  3. Maso pretočimo v dva ali tri lončke za puding/panna cotto, ki smo jih prej splaknili s hladno vodo. Panna cotte vsaj za štiri ure postavimo v hladilnik. Pred postrežbo lončke za nekaj sekund pomočimo v vročo vodo, da panna cotto lažje stresemo na krožnik. Po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in malinami.
Malinova panna cotta
Vam je všeč panna cotta? Maline pri panna cotti najpogosteje uporabim za preliv, tokrat pa sem panna cotto naredila tako, da sem jih primešala k smetani. Odlična je, poskusite, je namreč popolnoma brez dodanega sladkorja in primerna za prehrano LCHF.
Sestavinetri manjše ali dve večji panna cotti
  • 200 g zamrznjenih ali svežih malin
  • 250 ml tekoče sladke smetane
  • 3 žlice sladila Sukrin Melis
  • 1 vaniljev strok
  • 3 listi želatine
  • poljubna dekoracija
Postopek
  1. Maline damo v kozico in jih pričnemo segrevati. Dodamo jim sladilo Sukrin Melis, premešamo in segrevamo, dokler ne postanejo tekoče. Odstavimo, malo ohladimo in jih zmiksamo do stopnje, ko je masa popolnoma gladka. Malinovo maso pretočimo v merilno posodo, mora je biti ca. 200 ml, če je je več, bomo uporabili manj smetane, sicer pa več – skupne mase mora biti 450 ml.
  2. Sladko smetano s prerezanim vaniljevim strokom segrejemo skoraj do vretja in kuhamo nekaj minut. Odstavimo in dodamo želatino, pripravljeno po navodilih na embalaži. Nato primešamo malinovo maso.
  3. Maso pretočimo v dva ali tri lončke za puding/panna cotto, ki smo jih prej splaknili s hladno vodo. Panna cotte vsaj za štiri ure postavimo v hladilnik. Pred postrežbo lončke za nekaj sekund pomočimo v vročo vodo, da panna cotto lažje stresemo na krožnik. Po želji okrasimo s stepeno sladko smetano in malinami.
Nasveti

Komentiraj