|
- 4 jajca
- 50 g mletih mandljev
- ščepec soli
- košček kokosove maščobe
- 250 g albuminske skute
- nekaj žlic mascarpona
- nekaj kapljic vaniljeve arome
- 1 žlica sladila Sukrin
- 1 žlica beljakovinskega praška Maxximum Pure Whey z okusom vanilje
- nekaj žlic nalistanih mandljev
- košček temne čokolade
- Jajca spenimo z mešalnikom, dodamo sol in mlete mandlje. Ponev segrejemo, namastimo s kokosovo maščobo in spečemo tri palačinke. Albuminsko skuto premešamo z mascarponom, dodamo vaniljev izvleček, sladilo Sukrin in beljakovinski prašek. Nadevamo palačinke, prelijemo s stopljeno temno čokolado in posujemo z nalistanimi mandlji.
Albuminska skuta ni kislega okusa kot navadna skuta in je odlična tako za sladke kot slane jedi. Seveda lahko uporabite tudi navadno skuto.
Sestavineza3palačinke
Postopek
Nasveti
|