Mandljevi makroni

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ko se iz kuhinje širi vonj po cimetu, pomaranči in čokoladi, se zavemo, da so prazniki pred vrati. Makroni so kot naročeni za razvajanje prijateljev ob skodelici vročega čaja, lahko pa jih poklonite, saj so zelo prikupno darilo.
Avtor:Eva Cotič
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Mandljevi makroni
Sestavine
  • 300 g mandljevih lističev
  • 150 g sladila Sukrin Melis
  • 4 beljaki
  • 150 g nastrgane temne čokolade
  • ščepec soli
  • 3 žlice vode
  • nastrgana pomarančna ali limonina lupinica
  • cimet po želji
  • 1 vaniljev strok
  • temna čokolada za obliv (po želji)
Postopek
  1. V ponvi s premazom proti sprijemanju premešamo mandljeve lističe, 50 g sladila Sukrin Melis in vodo ter pražimo toliko časa, da mandlji lepo zadišijo in nežno porjavijo. Mandlje ves čas praženja mešamo, da jih ne prismodimo, nato jih popolnoma ohladimo.
  2. Beljake stepamo in postopoma dodajamo 100 g sladila Sukrin Melis. Ko dobimo trd sneg, z lopatico nežno primešamo vaniljo, mleti cimet po žeji, pomarančno ali limonino lupinico, sol in nastrgano čokolado. Na koncu primešamo ohlajene pražene mandlje.
  3. S čajno žličko naredimo kupčke na pekaču, obloženem s papirjem za peko. Makrone sušimo v pečici pri 90 do 100 ˚C vsaj eno uro (še bolje uro in pol, odvisno od pečice), nato pustimo, da se ohladijo v zaprti izklopljeni pečici. Po želji jih lahko do polovice pomočimo v čokolado.
Mandljevi makroni
Ko se iz kuhinje širi vonj po cimetu, pomaranči in čokoladi, se zavemo, da so prazniki pred vrati. Makroni so kot naročeni za razvajanje prijateljev ob skodelici vročega čaja, lahko pa jih poklonite, saj so zelo prikupno darilo.Avtor:Eva Cotič
Sestavine
  • 300 g mandljevih lističev
  • 150 g sladila Sukrin Melis
  • 4 beljaki
  • 150 g nastrgane temne čokolade
  • ščepec soli
  • 3 žlice vode
  • nastrgana pomarančna ali limonina lupinica
  • cimet po želji
  • 1 vaniljev strok
  • temna čokolada za obliv (po želji)
Postopek
  1. V ponvi s premazom proti sprijemanju premešamo mandljeve lističe, 50 g sladila Sukrin Melis in vodo ter pražimo toliko časa, da mandlji lepo zadišijo in nežno porjavijo. Mandlje ves čas praženja mešamo, da jih ne prismodimo, nato jih popolnoma ohladimo.
  2. Beljake stepamo in postopoma dodajamo 100 g sladila Sukrin Melis. Ko dobimo trd sneg, z lopatico nežno primešamo vaniljo, mleti cimet po žeji, pomarančno ali limonino lupinico, sol in nastrgano čokolado. Na koncu primešamo ohlajene pražene mandlje.
  3. S čajno žličko naredimo kupčke na pekaču, obloženem s papirjem za peko. Makrone sušimo v pečici pri 90 do 100 ˚C vsaj eno uro (še bolje uro in pol, odvisno od pečice), nato pustimo, da se ohladijo v zaprti izklopljeni pečici. Po želji jih lahko do polovice pomočimo v čokolado.
Nasveti

Komentiraj