Marelična marmelada brez dodanega sladkorja

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ta odlična marelična marmelada brez dodanega sladkorja ima namesto sladkorja naravno sladilo brez kJ/kcal Sukrin Melis. Marelice niso sadje, ki ustreza načelom prehrane LCHF, zato to marmelado uživajte zelo zmerno in občasno.
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Marelična marmelada brez dodanega sladkorja
Sestavine
Postopek
  1. Marelice dobro operemo, odstranimo koščice in narežemo na četrtine ali manjše koščke.
  2. Damo jih v posodo in pričnemo segrevati, po potrebi prilijemo malo vode, da se ne primejo.
  3. Dodamo sladilo Sukrin Melis in premešamo.
  4. Ko mešanica zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 20 minut, vmes večkrat premešamo.
  5. Malo pred koncem kuhanja premešamo agar agar s hladno vodo, nato mu dodamo nekaj žlic vroče marmelade in premešamo. Mešanico vlijemo v marmelado in dobro premešamo.
  6. Še vročo marmelado stresemo v očiščene in sterilizirane kozarčke, zapremo, postavimo na glavo in pokrijemo z brisačo, dokler se marmelada ne ohladi.
Nasveti
  • Vedno uporabljajte brezhibno čist pribor in kuhinjske krpe.
  • Marmelado hranite v temnem in hladnem prostoru, po odprtju pa v hladilniku.
  • Po želji dodajte več ali manj sladila.
  • Kozarce sterilizirate tako, da jih za ca. pol ure postavite pečico, segreto na 110 °
Marelična marmelada brez dodanega sladkorja
Ta odlična marelična marmelada brez dodanega sladkorja ima namesto sladkorja naravno sladilo brez kJ/kcal Sukrin Melis. Marelice niso sadje, ki ustreza načelom prehrane LCHF, zato to marmelado uživajte zelo zmerno in občasno. Avtor:Staša Grom
Sestavine
Postopek
  1. Marelice dobro operemo, odstranimo koščice in narežemo na četrtine ali manjše koščke.
  2. Damo jih v posodo in pričnemo segrevati, po potrebi prilijemo malo vode, da se ne primejo.
  3. Dodamo sladilo Sukrin Melis in premešamo.
  4. Ko mešanica zavre, zmanjšamo temperaturo in kuhamo 20 minut, vmes večkrat premešamo.
  5. Malo pred koncem kuhanja premešamo agar agar s hladno vodo, nato mu dodamo nekaj žlic vroče marmelade in premešamo. Mešanico vlijemo v marmelado in dobro premešamo.
  6. Še vročo marmelado stresemo v očiščene in sterilizirane kozarčke, zapremo, postavimo na glavo in pokrijemo z brisačo, dokler se marmelada ne ohladi.
Nasveti
  • Vedno uporabljajte brezhibno čist pribor in kuhinjske krpe.
  • Marmelado hranite v temnem in hladnem prostoru, po odprtju pa v hladilniku.
  • Po želji dodajte več ali manj sladila.
  • Kozarce sterilizirate tako, da jih za ca. pol ure postavite pečico, segreto na 110 °

Comments are closed.