Marinirani siri

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Marinirani siri so odlična predjed ali dopolnitev narezka. Uporabite lahko tako rekoč katere koli sire, pa tudi z začimbami lahko eksperimentirate. Priporočljivo jih je pripraviti vsaj pet ur pred postrežbo, najbolje pa je, če jih marinirate kar čez noč.
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Marinirani siri
Sestavine
  • 50 g ovčjega sira
  • 50 g parmezana
  • 100 g fete
  • 100 g prekajene gaude
  • 50 g sira s plemenito plesnijo
  • pol čebule
  • 3 stroki česna
  • 2 šalotki
  • 50 g zelenih oliv
  • 50 g črnih oliv
  • 2 limeti
  • oljčno olje
  • začimbe (poper, rožmarin, lovor, sol po želji)
Postopek
  1. Sire narežemo na kocke in jih damo v skledo. Posujemo z začimbami, dodamo stisnjen sok limet, olive, sesekljano čebulo, šalotko in česen ter toliko oljčnega olja, da so siri prekriti. Pokrijemo s pokrovom in shranimo vsaj za pet ur v hladilnik najbolje pa je, če jih pustimo kar čez noč. Pred postrežbo sire odcedimo.
Marinirani siri
Marinirani siri so odlična predjed ali dopolnitev narezka. Uporabite lahko tako rekoč katere koli sire, pa tudi z začimbami lahko eksperimentirate. Priporočljivo jih je pripraviti vsaj pet ur pred postrežbo, najbolje pa je, če jih marinirate kar čez noč.
Sestavine
  • 50 g ovčjega sira
  • 50 g parmezana
  • 100 g fete
  • 100 g prekajene gaude
  • 50 g sira s plemenito plesnijo
  • pol čebule
  • 3 stroki česna
  • 2 šalotki
  • 50 g zelenih oliv
  • 50 g črnih oliv
  • 2 limeti
  • oljčno olje
  • začimbe (poper, rožmarin, lovor, sol po želji)
Postopek
  1. Sire narežemo na kocke in jih damo v skledo. Posujemo z začimbami, dodamo stisnjen sok limet, olive, sesekljano čebulo, šalotko in česen ter toliko oljčnega olja, da so siri prekriti. Pokrijemo s pokrovom in shranimo vsaj za pet ur v hladilnik najbolje pa je, če jih pustimo kar čez noč. Pred postrežbo sire odcedimo.
Nasveti

Komentiraj