Marshmallows kocke

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Verjeto ste že videli v filmih, ko na lesene palčke nataknejo nekakšne okrogle penice in jih malo popečejo na ognju. To so marshmallows, penasta sladica, narejena iz sladkorja, vode in želatine. Zdaj imate priložnost, da naredite čisto prave kocke marshmallows brez sladkorja.
Avtor:Matej Mejak
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Marshmallows kocke
Sestavine
Postopek
  1. Želatino stresemo v ognjevarno posodo, dodamo 100 ml hladne vode in pustimo 10 minut, da nabrekne. Nato dodamo preostalih 150 ml vode in počasi segrejemo, pri čemer pazimo, da voda ne zavre. Takoj ko se želatina raztopi, odstavimo.
  2. Beljake in rumenjake ločimo. Beljakom dodamo sol in pričnemo stepati trd sneg, vmes med stepanjem počasi dodajamo sladilo Sukrin Melis. V trd sneg pazljivo prilijemo mlačno želatino in jo na hitro z električnim mešalnikom pri najvišji hitrosti premešamo z beljaki.
  3. Maso iz beljakov vlijemo v pekač velikosti 20 x 20 cm, obložen s papirjem za peko, in rahlo posujemo z razmaščeno kokosovo moko Sukrin. Pekač postavimo v hladilnik vsaj za štiri ure. Ko je masa dovolj trda, jo razrežemo na manjše kocke, ki jih na hitro potopimo v stopljeno temno čokolado in posujemo s kokosovo moko.
Marshmallows kocke
Verjeto ste že videli v filmih, ko na lesene palčke nataknejo nekakšne okrogle penice in jih malo popečejo na ognju. To so marshmallows, penasta sladica, narejena iz sladkorja, vode in želatine. Zdaj imate priložnost, da naredite čisto prave kocke marshmallows brez sladkorja. Avtor:Matej Mejak
Sestavine
Postopek
  1. Želatino stresemo v ognjevarno posodo, dodamo 100 ml hladne vode in pustimo 10 minut, da nabrekne. Nato dodamo preostalih 150 ml vode in počasi segrejemo, pri čemer pazimo, da voda ne zavre. Takoj ko se želatina raztopi, odstavimo.
  2. Beljake in rumenjake ločimo. Beljakom dodamo sol in pričnemo stepati trd sneg, vmes med stepanjem počasi dodajamo sladilo Sukrin Melis. V trd sneg pazljivo prilijemo mlačno želatino in jo na hitro z električnim mešalnikom pri najvišji hitrosti premešamo z beljaki.
  3. Maso iz beljakov vlijemo v pekač velikosti 20 x 20 cm, obložen s papirjem za peko, in rahlo posujemo z razmaščeno kokosovo moko Sukrin. Pekač postavimo v hladilnik vsaj za štiri ure. Ko je masa dovolj trda, jo razrežemo na manjše kocke, ki jih na hitro potopimo v stopljeno temno čokolado in posujemo s kokosovo moko.
Nasveti

Comments are closed.