Mehki čokoladni piškoti

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Kdo si ne želi piškotov, ki se kar stopijo v ustih? Za povrh pa so še čokoladni in brez dodanega sladkorja.
Avtor:Kaja Jeromel in Aljaž Kupnik
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Mehki čokoladni piškoti
Sestavine
Postopek
  1. Sladilo Sukrin Gold in jajci penasto umešamo. Dodamo stopljeno maslo in stopljeno temno čokolado. Mešanici s kuhalnico primešamo razmaščeno mandljevo moko, pecilni prašek in sol. Vmešamo še koščke temne čokolade in pustimo maso stati približno 30 minut.
  2. V tem času ogrejemo pečico na 180 ˚C. Na pekač položimo papir za peko in nanj z žličko nadevamo kepice (pazimo, da je med njimi dovolj prostora, saj se piškoti razlezejo). Iz ene mase dobimo približno 20 do 24 mini ali 10 do 12 velikih piškotov. Mini piškote pečemo približno 5 do 6 minut, velike pa približno 10 do 12 minut. Najboljši so, ko so na otip še mehki. Ohladimo jih na pekaču.
Mehki čokoladni piškoti
Kdo si ne želi piškotov, ki se kar stopijo v ustih? Za povrh pa so še čokoladni in brez dodanega sladkorja.Avtor:Kaja Jeromel in Aljaž Kupnik
Sestavine
Postopek
  1. Sladilo Sukrin Gold in jajci penasto umešamo. Dodamo stopljeno maslo in stopljeno temno čokolado. Mešanici s kuhalnico primešamo razmaščeno mandljevo moko, pecilni prašek in sol. Vmešamo še koščke temne čokolade in pustimo maso stati približno 30 minut.
  2. V tem času ogrejemo pečico na 180 ˚C. Na pekač položimo papir za peko in nanj z žličko nadevamo kepice (pazimo, da je med njimi dovolj prostora, saj se piškoti razlezejo). Iz ene mase dobimo približno 20 do 24 mini ali 10 do 12 velikih piškotov. Mini piškote pečemo približno 5 do 6 minut, velike pa približno 10 do 12 minut. Najboljši so, ko so na otip še mehki. Ohladimo jih na pekaču.
Nasveti

Komentiraj