Mesna pita s slanino

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Ta jed je bila že dalj časa na mojem spisku receptov, ki jih želim preizkusiti. Gre za nekakšno LCHF mesno pito, ki nima dna, obdaja pa jo skorjica iz slanine. Enostavno in okusno. 🙂
Avtor:Staša Grom
Oceni:
Št. glasov: 0
Ocena: 0
Rate this recipe!
Mesna pita s slanino
Sestavineza 4 osebe
  • 500 g mlete govedine
  • 400 g pečene slanine
  • 150 g sira + 50 g sira za posip
  • 2 manjši papriki
  • 1 manjša čebula
  • česen
  • timijan
  • 1 žlička soli
  • poper
Postopek
  1. Srednje velik pekač (24 x 24 cm) enakomerno obložimo z rezinami slanine. Najprej prekrijemo zunanji del pekača, tako, da slanina sega čez robove najmanj 12 cm. Nato z rezinami zapolnimo še dno pekača. Pekač mora biti v celoti prekrit s slanino (ko polagamo rezine, pazimo, da se te rahlo prekrivajo).
  2. Mleto meso premešamo s sesekljano čebulo in začimbami ter ga razporedimo po pekaču in dobro pritisnemo ob dno.
  3. Na vrh damo rezine sira (ali pa sir naribamo), čez sir pa položimo narezano papriko.
  4. S slanino, ki visi čez robove, »zapremo« pito in jo pri 185 °C pečemo ca. 30 minut.
  5. Pito vzamemo iz pečice, odlijemo tekočino, potresemo z naribanim sirom in pečemo še 10 minut.
Nasveti
  • Uporabite lahko tudi okrogel pekač.
  • Namesto paprike lahko daste drugo zelenjavo.
Mesna pita s slanino
Ta jed je bila že dalj časa na mojem spisku receptov, ki jih želim preizkusiti. Gre za nekakšno LCHF mesno pito, ki nima dna, obdaja pa jo skorjica iz slanine. Enostavno in okusno. 🙂Avtor:Staša Grom
Sestavineza 4 osebe
  • 500 g mlete govedine
  • 400 g pečene slanine
  • 150 g sira + 50 g sira za posip
  • 2 manjši papriki
  • 1 manjša čebula
  • česen
  • timijan
  • 1 žlička soli
  • poper
Postopek
  1. Srednje velik pekač (24 x 24 cm) enakomerno obložimo z rezinami slanine. Najprej prekrijemo zunanji del pekača, tako, da slanina sega čez robove najmanj 12 cm. Nato z rezinami zapolnimo še dno pekača. Pekač mora biti v celoti prekrit s slanino (ko polagamo rezine, pazimo, da se te rahlo prekrivajo).
  2. Mleto meso premešamo s sesekljano čebulo in začimbami ter ga razporedimo po pekaču in dobro pritisnemo ob dno.
  3. Na vrh damo rezine sira (ali pa sir naribamo), čez sir pa položimo narezano papriko.
  4. S slanino, ki visi čez robove, »zapremo« pito in jo pri 185 °C pečemo ca. 30 minut.
  5. Pito vzamemo iz pečice, odlijemo tekočino, potresemo z naribanim sirom in pečemo še 10 minut.
Nasveti
  • Uporabite lahko tudi okrogel pekač.
  • Namesto paprike lahko daste drugo zelenjavo.

Comments are closed.