Musaka z bučkami

Dodaj med priljubljeneDodaj v priljubjene
Natisni recept
Musaka je priljubljena jed s krompirjem. Hitro je pripravljena in se tako rekoč ne more ponesrečiti. Za spremembo namesto krompirja uporabite bučke, videli boste, da je prav tako odlična.
Oceni:
Št. glasov: 4
Ocena: 5
Rate this recipe!
Musaka z bučkami
Sestavineza1srednje velik pekač
  • 500 g mlete govedine
  • 4 bučke
  • 1 čebula
  • 100 ml omake iz pelatov
  • 4 jajca
  • 1,5 lončka kisle smetane
  • 300 g mocarele
  • česen
  • sol, poper, bazilika
  • košček masla
Postopek
  1. Čebulo sesekljamo in jo popražimo na koščku masla. Dodamo mleto meso, sol, poper, baziliko in na koncu še omako iz pelatov. Odstavimo. Bučke narežemo na tanke kolobarje in s polovico obložimo srednje velik pekač. Rahlo jih solimo, jih obložimo z mesnim nadevom in na vrh razporedimo preostale kolobarje bučk. Kislo smetano premešamo z jajci in z mešanico prelijemo vsebino pladnja. Pečemo pri 180 st. C. 30 minut. Na koncu dodamo na tanko narezano mocarelo in pečemo še nekaj minut, da se raztopi.
Musaka z bučkami
Musaka je priljubljena jed s krompirjem. Hitro je pripravljena in se tako rekoč ne more ponesrečiti. Za spremembo namesto krompirja uporabite bučke, videli boste, da je prav tako odlična.
Sestavineza1srednje velik pekač
  • 500 g mlete govedine
  • 4 bučke
  • 1 čebula
  • 100 ml omake iz pelatov
  • 4 jajca
  • 1,5 lončka kisle smetane
  • 300 g mocarele
  • česen
  • sol, poper, bazilika
  • košček masla
Postopek
  1. Čebulo sesekljamo in jo popražimo na koščku masla. Dodamo mleto meso, sol, poper, baziliko in na koncu še omako iz pelatov. Odstavimo. Bučke narežemo na tanke kolobarje in s polovico obložimo srednje velik pekač. Rahlo jih solimo, jih obložimo z mesnim nadevom in na vrh razporedimo preostale kolobarje bučk. Kislo smetano premešamo z jajci in z mešanico prelijemo vsebino pladnja. Pečemo pri 180 st. C. 30 minut. Na koncu dodamo na tanko narezano mocarelo in pečemo še nekaj minut, da se raztopi.
Nasveti

No Comments

  1. MAJAMUREN

    musaka je bila fantastična. jo delam zdaj kar večkrat. Včasih dam namesto bučk, jajčavce 🙂

  2. Tika

    Tole je pa res super! Obožujem klasično musako (in kroompir) a pri tej nisem NIČ pogrešala krompirja, res kul!